Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çocuk ve Ergenlerde Sürekli Telefona Bakmak Hafızayı Bozuyor

15 Şubat 2022, Salı 10:47
Çocuk ve Ergenlerde Sürekli Telefona Bakmak Hafızayı Bozuyor

Çocuklarda tablet kullanımının artması ile birlikte duruş bozuklukları,asosyallik gibi birçok sağlık probleminin yanı sıra dikkat eksikliği anlamında çok büyük belirtiler görülmektedir.

Teknolojinin var olduğu bir zaman diliminde uzak kalmak mümkün değil fakat sınırlandırmamız mümkün.Bu sınırlandırmayı da ilk önce ebeveynler olarak bizlerin uyması daha yararlı olacaktır.

Peki bu nasıl olur?

En çok vakit geçirdiğimiz alanlarda bir telefon kutusu yapabiliriz.Mesela çalışma odasındasınız ve bir iş halletmeniz gerekiyor.Telefonumuzu oradaki kutuya koyun. Önemli aramalar hariç diğerlerini sessize alın.Böylelikle önemli aramaları duyamam endişesi yaşamamış olursunuz.Tabi ki kendimizi tutamadığımız zamanlarda olmuyor değil gün içerisinde onlarca kez telefona gelen bildirim ve mesaj sesleri ile irkiliyoruz belki de.

Tüm bunlar dikkatimizi ,verimliliğimizi ve motivasyonumuzu düşürüyor.Özellikle çocuk ve ergenlerde dikkati sürdürebilme yetisi erişkin kadar gelişkin olmadığı için oldukça düşüktür.Çocuklarımızla geçirilen anın kıymetini bilip her şeye sevgiyle yaklaşabilmenin ,huzurlu ve mutlu geçirilen her an beynimize yaptığımız en büyük yatırım olduğu unutulmamalıdır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.