3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Çocuklar ve Video Oyunları Uyulmayan Kurallar Yaşanılan Sorunlar

31 Aralık 2021, Cuma 13:44
Çocuklar ve Video Oyunları Uyulmayan Kurallar Yaşanılan Sorunlar

Her yaştan video oyunu oynamayan çocuk neredeyse kalmadı ebeveynler oldukça endişeli peki nasıl kontrol edebiliriz?

Çocuklar genellikle video oyunlarını eğlendikleri için tercih ediyorlar. O zaman eğlenecekleri başka aktiviteler planlamak gerekir. Bu aktiviteleri daha çok video oyunları oynadıkları zamanlara koyabilirsiniz. Amaç çocukların video oyunlarını aşırı oynamalarını bütün zamanlarını video oyunları ile geçirmelerini ve yaşlarına uygun olmayan video oyunlarının içerikleri seçmelerini engellemek olmalıdır. Ebeveyn ilk önce çocuğun hangi oyunları oynadığını öğrenmesi ve içeriği mutlaka sizin onayınızdan geçmelidir. Aşırı şiddet içeren, cinsel içerikli oyunları engellemeniz mümkün.

Çocuğun oyun sürelerini sınırlandırmak ebeveynlerin görevidir. Okul zamanlarında 30 dk aşılmamalı tatil zamanında ise 2 saati geçmemelidir. Örneğin sadece 2 gün oyun günü seçilmeli böylelikle yaşanacak olumsuzluklarında önüne geçebilirsiniz. Çocuklar tabi ki oyun oynamalı fakat çocuk sorumluluklarını (ödevlerini, gerekli öz bakım becerilerini vb.)yerine getirdikten sonra yapabileceğini bilmelidir.

Ebeveyn olarak kural koymak kadar kuralları uygulamak da bir o kadar zor olabilir. Ebeveyn çocuk bütün kurallara uyuyor diye hadi hasta oldu bugün izleyiversin diyerek esneteyim demeniz çocuğun bu duruma çok çabuk dahil olmasını sağlar ve en önemlisi annenin koyduğu kuralı baba bozmamalıdır.

Baktınız çocuğunuz tüm kurallara rağmen halen kuralları ihlal ediyorsa o zaman yaptırım olmalıdır. Kurallara uyulmadığı durumlarda bir hafta yada belli bir süre oynayamazsın hatta sosyal medyayı bile kullanamayacağı bilinmelidir.

Tabi ki çocuğunuz kurallar ve yaptırımlara rağmen video oyunları sosyal hayatını olumsuz yönde etkiliyorsa o zaman bir uzmandan yardım alınabilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.