3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Demiştim Demek İstemiyorum Ama…

09 Eylül 2022, Cuma 17:55
Demiştim Demek İstemiyorum Ama…

Altaş Denizlispor sezonun ilk 4 haftası itibariyle alt sıralarda kalacak olan takımlar değerlendirildiğinde diğer takımların birçoğuna hatta bana göre tamamına göre daha zor bir fikstürle başladı sezona. Şampiyonluğun en büyük adayı Eyüpspor, lige damga vurması beklenen Çaykur Rizespor, geçen sezonki kemik kadrosunu koruyarak sezona iddialı başlayan Manisa FK ve yeni sezonda çok büyük yatırımla giren Bandırmaspor. Bu rakiplerle an itibariyle oynamamış olsak ben bir tek Manisa FK’yı yener, diğerlerinden herhangi birinden de 1 puan alır en azından 4 haftada 4 puan toplarız derdim. Ancak sonuç ne? Sadece Çaykur Rizespor’a karşı alınan golsüz beraberlikle gelen 1 puan. Hoş bir başlangıç olmadı tabi ama gerçekten şanssız bir fikstürle başladığımızı altını kalın kalın çizerek söylememiz gerekir.

Rakipleri bir kenara koyarsak bazı gerçekleri de konuşmamız lazım. 4 haftada futbol adına ortaya ne koyduk? Eyüpspor maçında rakip kaleye gidemedik ve puan almayı hak etmedik. Çaykur Rizespor karşısında rakipten daha çok galibiyeti hak etsek de o istenen hücum performansını gösteremedik ve 1 puan alabildik. Manisa FK deplasmanında emin olun rakip de çok kötüydü biz de. Maçta 5 gol atıldı ancak kaleci hataları olmasa golün bile çıkabileceği bir maç değildi. Açıkçası ben Manisa deplasmanında atanın kazanacağı bir maç bekliyordum ama futbol hatalar oyunu. Hesaba katmadığınız şeyler olunca ortaya böyle sonuçlar çıkabiliyor. Ancak 1 puan koparabileceğimiz bir deplasmanda. O mücadele sonunda aklıma gelen ilk şey ise şuydu: “Umarım sezon sonunda buradan çıkmayan o 1 puanı aramayız”

Geçtiğimiz haftaya gidelim. 4 haftanın belki de en sağlam duran takımını izledik aslına bakarsanız. Direkten dönen toplar, savunmamızın hatasız oynaması vesayre derken skoru tuttuk. Hatta biraz şanslı ya da becerikli olabilseydik (siz adına ne derseniz deyin) skoru üstünlüğünü alıp galibiyet bile çıkarabilirdik. Yenildik evet ama rakip de Bandırmaspor’du. Üzüldük ama ‘Bu takıma da kaybedilir mi be’ diyeceğimiz bir rakip değildi elbette Bandırmaspor. Aslında 4 haftadır oynadığımız hiçbir takım bu takımı da rahat yeneriz, yenmeliydik diyebileceğimiz rakipler değildi.

Yarın akşam Sakarya deplasmanındayız. Şu ana kadar iki takımın aldığı sonuçlar ve ev sahibi avantajı değerlendirildiğinde çok net olmasa da favori olan taraf Sakaryaspor. Ancak ben şöyle bir değerlendirme yapmak istiyorum bu maç özelinde. Sakaryaspor’un ekolü geçen sezon ligde yer alan Kocaelispor’la birbirine çok benzerdir. Çocukluğumda özellikle Kocaelispor’u çok sık izlerdim. Dönem dönem çok iyi maçlar oynayıp, çok iyi kadrolar kurup, önemli başarılar da elde etmiş bir camiadır Kocaelispor. Taraftarları da takımlarının her daim arkasındadır. Sakaryaspor’da da durum aynen böyle. Kocaeli gibi iyi bir stadyumları, müthiş bir taraftar grupları var ki zaten onları bugünkü maçta az da olsa favori yapan durum taraftar etkeni. Biz geçen sene Kocaeli’yle içerde berabere kalıp deplasmanda 5 atmıştık. Tabi ki aynı rakip değil ama ben 5’inci haftaya girilirken ilk kez galibiyet için bu kadar ümitliyim.

Vel hasıl ben konuma dönecek olursam, biz geçen sene de sezon başında skor sıkıntısı yaşayarak sezona başlamıştık ve ben bu sezona başlarken bu konuda çalışmamız gerektiğini, rakiplerin daha güçlü olduğunu ifade etmiştim. 4 hafta sonunda sadece Manisa deplasmanında atılmış 2 golümüz var. Onlar da Gökhan Süzen’in kaleci hatasıyla gelen golü ve Mustafa Çeçenoğlu’nun kornerde seken topa vurduğu özel şut. Yani organize bir golümüz henüz yok. Kaleci hatalarını bir köşeye koymazsak savunmada sınıfı geçiyoruz ama hücumda fazlasıyla sınıfta kaldık 3 maçta gol atamayarak! Mesut Hoca’nın kanaat kullanmasını bekliyorum ben artık. Geçen sezon çözdü yine çözecek bu asli problemi. Demiştim ben bak öyle oldu demeyi sevmiyorum pek ama ben sezon başında bu konuda uyarımı yapmıştım…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.