Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlispor Denizli’yi küme düşürüyor!

05 Nisan 2023, Çarşamba 10:56
Denizlispor Denizli’yi küme düşürüyor!

Futbol liglerinin, Anadolu kulüpleri arasında, en çok konuşulan takımlarından biridir Denizlispor… Başarılarıyla, unutulmaz zaferleriyle… Futbol severlerin, ünlü futbolcuların mutlaka Denizli’de bir anısı vardır. Alex De Souza, Anelka, Arda Turan…

Yeşil siyahlı formayı giyen Ercüment Dilmen, Ersen Martin, Yusuf Şimşek, Mustafa Keçeli, Bülent Ertuğrul, Heinen, Roman Kratochvil, Ali Tandoğan, Servet Çetin, Levent Kartop, Rodallega, Recep Niyaz…

Teknik Direktörler Rıza Çalımbay, Giray Bulak, Mesut Bakkal, Yılmaz Vural, Ersun Yanal… Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden Jose Mourinho, futbolcular Deco, Carvalho bile Denizli’ye gelmiş, dünya harikalarından Pamukkale’yi görmüştür.

Gazeteler, televizyonlar, zaman zaman günlerce Denizlispor’dan bahsetmiştir. Bu isimlerden daha onlarca sayabilirim size…

Denizli ve Denizlispor dediğinizde mutlaka size bir hatırasını anlatırlar. Hem nasıl anlatmasınlar ki? Tarihi Avrupa yürüyüşü, Horoz’un UEFA Kupası’nda ötüşü… Fenerbahçe’nin Denizli’de şampiyonluğu kaybetmesi… Tarihe not düşülmüş birkaç hatıra.

Biliyor musunuz Türkiye’nin ilk tel örgüsüz stadyumudur Denizli Atatürk Stadyumu… Adında da Atatürk vardır bu stadyumun.

Bütün bu söylediklerim nasıl oldu ? Nasıl geldi bu kadar büyük isimler şehre… Nasıl tanındı böylesine?

Çok kısa baştan başlayalım. 1966 yılında Çelik Yeşilspor ve Pamukkale Gençlik Kulüpleri, Çaybaşı’nda kurulu olan Denizlispor Kulübü’ne katılmış. 14 Temmuz 1966 tarihinde Türkiye 2. Ligi’ne katılım sağlanmış. Üç kulübün birleşiminde Denizli Valisi Nezih Okuş’un büyük payı olmuş.

Horoz, ilk resmi maçını 11 Eylül 1966’da oynar. Beyoğlu’na 3-1 kaybeder. Tek golü Ati Göksu atar ve bu Denizli için bir hikayenin başlangıcıdır. 2. haftada ise Altındağ’ı 1-0 yener horoz. Bu, gelecekte marka halini alacak Denizlispor’un ilk galibiyetidir. Sonrası inişli çıkışlı yıllar, şampiyonluklar, hüzünler, sevinçler…

Bugün kuruluşun, o ilk mağlubiyetin, ilk galibiyetin ve ilk golün üstünden tam 57 yıl geçti. Yarım asır.

2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı.

Denizlililerin ligden düşmeyi yakından hissettiği bir yıl. Belki de bir markanın, bir efsanenin, bir tarihin, yok oluşunun derinden hissedildiği bir sene. Denizlispor, yıllardır yaşadığı sıkıntıların artık zirvesinde. Bundan birkaç sezon önce süperlerin arasındaki horoz, 1. ligden düşmeye doğru gidiyor. Denizlispor’un ligden düşmesiyle neleri kaybedebileceğimizi hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm.

Mesela stadyum çevresindeki esnaf kaybeder, iş sahipleri, ev sahipleri kaybeder. Denizli esnafı kaybeder.

Stadyumun yakınındaki Lise Caddesi, Çaybaşı, Kuşpınar Mahallesi kaybeder.

Denizli Lisesi vardır stadyumun yanında. Denizli Lisesi kaybeder.

Denizlispor’un logosunda horoz vardır. Denizli Horozu kaybeder.

Denizlispor haberdir. Gazeteler, televizyonlar, haber sayfaları, hatta sosyal medya kaybeder.

Biz tekstil şehriyiz, başkentiyiz. Atkı yaparız, forma yaparız, havlu dikeriz, Denizlispor için taraftar ürünleri yaparız. Artık yapmayız. Denizli sanayisi, tekstili kaybeder. İş insanları kaybeder.

Denizlispor’da forma giyen futbolcular, teknik direktörler, yardımcı antrenörler, malzemeciler, masörler, top toplayıcı çocuklar, saha içinde görev alan herkes kaybeder.

Denizlispor gurbetçilerin vazgeçilmezidir. Buradan forma alırlar, atkı alırlar yaşadıkları ülkelere ya da şehirlere götürürler. Televizyondan maç takip edip, galibiyeti kutlar, yenilgiye üzülürler. Gurbetçilerimiz kaybeder.

Sokaklarda yeşil siyahlı formayla top oynayan çocuklar, amatör takımlarda bir gün Denizlispor’da oynama hayali olan gençler vardır. O gençler kaybeder.

İlçeler dışında şehir merkezinde bir siyasetçinin tel örgüler arkasından futbol maçı izlediğini göremezsiniz. Varsa bile istisnadır. Profesyonel liglerde futbol protokolden izlenir. Siyaset kaybeder.

Hafta sonu, hafta içi demeden, deplasman ayırt etmeden maça giden cefakar futbolseverler kaybeder.

Ege Bölgesi’nin efesidir Denizlispor, liglerin yeşil siyahıdır. Futbol kaybeder.

DENİZLİ KAYBEDER! Denizlispor sadece kendisini değil, Denizli’yi küme düşürür!

Biz kaybederiz! Hepimiz kaybederiz.

Yolun sonu karanlık görünüyor. Ligin boyu kısaldı. Horoz mucize olmazsa bir alt lige düşüyor. Bu şehre bir daha Jose Mourinho gelmeyecek. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gelmeyecek. Ali Koç, Dursun Özbek, Ahmet Nur Çebi gelmeyecek. Denizlili yöneticiler, Denizlispor’un markasıyla bir daha bu isimlerle bir araya gelemeyecek. Devre arasında sohbet edemeyecek.

Televizyon Denizlispor maçlarını yayınlamayacak. Spor programlarında hiçbir yorumcu Denizlispor’u konuşmayacak. Akla gelince de o da güzel bir takımdı, güzel hatıralar bıraktı denilecek.

2. lige düşerse bu takım, sanmayın ki sadece Denizlispor düşer. Koca bir şehir düşer. Hepimiz düşeriz. Denizli, Türkiye’nin gündeminden düşer. Siyasetçiler ve yöneticiler ışığını kaybeder. Denizlililer markasını kaybeder, HOROZ DA SESİNİ…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.