3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Doğru Analiz Gerçek Motivasyon

10 Haziran 2021, Perşembe 15:47
Doğru Analiz Gerçek Motivasyon

Merhaba sevgili okurlarım, bir defaya mahsus yaşamış olduğumuz bu dünyada her günün geride kalan günlerden daha faydalı ve sağlıklı olması adına yaşadığımız hayatı genel anlamda ele alacağımız bu yazıda şahsıma gelen maillerden çıkarmış olduğum bir konuya farklı bir bakış açısı getirmeye çalışacağız. Sizlere kısa zamanda uzun vadeli fayda sağlayacak bir hayat tarzının altın kurallarını kendi perspektifimden sunacağım.Öncelikle bu süreci incelerken 40 yaşında bir bireyi ele alarak bu bireyin ortalama yaşam standartlarında tecrübesel birikimini matematiksel olarak detaylandıracağız. Haydi başlayalım:

40 yaşlarında bir birey ortalama hayatının yarısını uyuyarak geçirmiştir. Bu da kayda değer tecrübe edilmiş 20 yıla tekabül ediyor. Bu hesaplamış olduğumuz ortalama yaşanmışlıklar içerisinde günde 2 saat yemek yemek ve ortalama 1 saat ise tuvalet  ihtiyacı ile geçirildiğini düşündüğümüzde. Yaklaşık 3 saatin 40 yıllık süre içerisinde hemen hemen5 yıla denk geldiği verisi ile hesap yapmaya devam edersek elimizde kalan nitelikli yaşanmış 20 yıl içerisinde 5 yılın daha tecrübesel olarak bir önem taşımadığını düşünerek not edilmesi gereken zamanın 20 yıldan 15 yıla indirmemizde bir sorun görünmüyor. Bu bireyin ortalama günde iki saat sosyal medya ve teknolojik unsurlar ile ilgilendiğini varsayarsak günde ortalama 2 saatin 40 yılda yaklaşık olarak 3 yıla tekabül etmiş olması ve bu boşa geçen vakitinde elimizde kalan 15 yıllık uyanık geçmiş süreçten çıkarılması gerektiğini savunuyorum. Elimizde ortalama 12 yıl gibi bir süre kaldı bu süre içerisinde yaklaşık 2 yıl kadar boş vakit ve eğlence için kullanmış olduğumuz bir zaman dilimi ve ekstra günlük 1 saat kendimize ayırdığımız dinlenme sürelerini ek olarak ortalama gün içerisinde gerçekleştirdiğimiz ulaşım kaynaklı 1 saatinde 40 yılda ortalama 2 yıla denk geldiğini düşünürsek elimizde 12 yıldan geriye kalan 8 yıllık üstünde durulması gereken bir yaşam tecrübesi kalıyor. Lakin 0-6 yaş arasında kendi benliğimizi oluşturduğumuz süreyi de bu hesaptan düşersek...

Elimzide kaldı 2 yıl. Ve bu iki yılı standart bir hayat yaşayan 40 yaşındaki bireylerin yaşamı üzerinden hesapladık sevgili okurlar. 20 li yaşlarınızda yaşam tarzınıza yapmış olduğunuz küçük müdahaleler ile kendi zaman algınızda geleceğe yolculuk yapmanın altın kurallarını anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Ya da  ileri yaşlarda olanlar içinde bazı şeyleri düzeltme yolunda zaman bulamamak gibi kaygılardan kurtulma yollarının geçen yıllar ile alakalı olmadığını tamamen yaşam tarzımızın bizlerde yarattığı mağduriyet olduğunu görmüş bulunmaktayız. Elbet her yaşın kendine göre beyinde oluşturduğu bir algı değişimi olmaktadır. Lakin uyku saatlerinizi, günlük boş vakitlerinizi, dinlenme sürelerinizi, çevrenizi ve hedefleriniz doğrultusunda kurmuş olduğunuz planlarınızı bu matematiğe göre düzenler ek olarak disiplini elden bırakmaz iseniz aslında rakip olarak gördüğünüz ya da boş nasihatlara maruz kaldığınız bireyler ile aranızdaki zaman farkını 2yıl kadar bir sürede kapatabilirsiniz.

Zaman tek başına bilgi ve gelişim vermez. Zamanı kafanızdan silin, zaman kavramı sadece bir algıdır. Saatler sadece zamanı ölçer ve yine her saatin referansı başka bir saattir.Lakin zaman içerisinde ki gelişim sizin elinizdedir. Onu iyi kullanın. 40 yaşında ortalama bir hayat yaşamış bireyin gelişimi aslında 2 yıl içerisine sığabiliyor ise zamanı verimli kullanıp 2 yılda büyük bir değişim ve yeni bir zaman algısı ile başarılarınıza imza atabilirsiniz. Zaman ve algı konusunda paylaşmış olduğum perspektifi sayfanın üstünde yazılar bölümünde ''Değişen zaman mı yoksa algı mı?'' başlığında bulabilirsiniz.

Kendinizi zamana teslim etmeyin doğru analiz edillmiş bir plan ve disiplinli bir yaşam ile gelişiminizi 1-2 yıl içerisinde dünya standartlarında 10 yıl ileriye taşıyabilirsiniz. Günde 30 dk fazladan yapmış olduğunuz ilgi alanızda bir araştırma etkinliği, 30 dk  daha fazla kitap okumak, meditasyon yapmak, egzersizler ve kişisel gelişiminiz için gerekli gördüğünüz eksik yanlarınızı iyileştirmek temel basamağınız olmalı. Bu konuda bir uzmana danışmakta zorlandığınız konularda yardımcı olacaktır. Nasıl ki diş etleriniz kanadığında diş hekimine başvuruyorsanız. Hayatınızı temel taşlarından sızan kanı görmezden gelmeyin. Başkalarının istekleri ve toplum normları doğrultusunda yıllarınızı heba etmiş olmanızı göz önünde bulundurursak ömrünüzün  1-2 yılını sadece kendi hedef ve istekleriniz doğrultusunda yaşamaya önem vermek çokta büyük bir kumar olmasa gerek. Ek olarak çevrenizde sizi yukarı çekecek insanları bulundurun. Ortalama olarak görüştüğünüz 5 insanın ortalaması sizin hayatınızı temsil eder. Ve unutmayın ki bir odadaki en zeki insan siz iseniz, kariyeriniz için yanlış odada bulunuyorsunuzdur.

Eğer okuduğunuzu anlayabiliyor, sabah kalkıp bir başkasının hayalleri için saatlerce çalışabiliyor iseniz. Kendi hayatınız ve hayalleriniz içinde gerekli olan donanıma sahipsiniz demektir. Gerekli olan tek şey kendinizi iyi tanımak ve iradenizi avuçlarınızın içine almak. Başarı bir son değil bir süreçtir. Kendi süreciniz başlayalı yıllar oldu, fark edin ve kendi gelişim sürecinize dahil olun. Şans kapıyı çaldığında ya da fırsatlar ayağınıza geldiğinde hazır olmalısınız. Güç siziniz elinizde ama kontrolsüz güç, güç değildir. Hayatınızı kontrol edin. Farkındalık dolu bir haftada görüşmek üzere. Merak ettiğiniz konuları tartışmak, yeni farkındalıklar kazanmak ve kazandırmak için mail adresimden bana ulaşmayı unutmayın.

Saygı ve sevgilerle.

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.