Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

EN ÖNEMLİSİ BİZDE: İSTİKRAR

01 Temmuz 2022, Cuma 17:30
EN ÖNEMLİSİ BİZDE: İSTİKRAR

Altaş Denizlispor yeni sezon hazırlıklarına yaklaşık 1 hafta önceden başladı. Ben bu denli kadronun tamamına yakınının katılımı ile sezona start verileceğini inanın tahmin etmiyordum. Çünkü sezon sonu itibariyle gerek camiadaki hava gerekse Başkan Mehmet Uz’un mali anlamdaki açıklamaları taraftarı ve biz basın camiasını biraz umutsuzluğa sürüklemişti. Ancak kısa süre içerisinde en azından kısa vadede mali problemler konusunda bir can suyu bulundu ve kadronun tamamına yakını tutuldu ve çalışmalar başladı. 
Peki kadro yeterli miydi? Kesinlikle hayır. Mesut Bakkal’da takımda kalmalı, bıraktığı yerden devam etmeliydi. Ben zaten kesinlikle Mesut Hoca’mızın parayı mesele ederek takımdan ayrılacağını düşünmedim. Çünkü ilk geldiğinde bu konudaki tavrını net bir şekilde ortaya koymuştu. Nitekim yeni sezon için de benzer bir tavır sergiledi tecrübeli hoca. Tek istediği kadronun korunmasıydı. E o kadarı da hakkıydı. Düşünün ben bu güne kadar hiçbir teknik adam görmedim ki takıma takviye istemesin, istedikleri olmasın ve elindekiyle idare etsin. Mesut Bakkal öyle bir şey yaptı ki elindeki malzemeyle en iyi yemeği yaptı ve yeni sezonda da bu malzemeyle başarılı olacağına inanıyor ki takımın başında kalmayı seçti. 
Yeni sezon öncesi en büyük sorunumuz ne peki? Bir de bu konuya değinelim kısaca. Ben geçen sezon çoğu mevkide iyi oyunculardan kurulu olduğumuzu zaten defaten söyledim. Forvette Ömer varken olası bir sakatlık yaşamadığı müddetçe ileri uçta bir sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Orta alanda zaten Dje Dje başta olmak üzere Aissati, Muhammed Gönülaçar vs. bu ligi iyi bilen başarılı futbolcularımız mevcut. Ancak savunmamız için benzer şeyleri söylemek çok güç. Özellikle Mesut Bakkal’ın sisteminde savunmanın biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Hatırlayın Mesut Bakkal yönetiminde Samsun’dan 5, Tuzla ve İstanbul’dan 4’er gol yedik. Yani sadece 3 maçta 13 gol yedik. Maç başına 4 golün üstünde bir rakama tekabül eder bu. Evet kazanırken gol değil goller bulduk. Ancak atamadığınızda bu savunma performansı ile kazanmanız çok zor. Savunmanın bir kulaklarını çekmek lazım sanki. Kaleci mevkinde ise muhtemelen Abdülkadir ile sezona başlayacağız. Müthiş Galatasaray maçı sonrası çok fazla hatalı goller yedi ve bize güven vermez oldu. Çok çalışıp pişmesi lazım ve savunmamıza bu anlamda yardımcı olması lazım yoksa bu sezon bitmez bize.
Velhasıl şunu diyeceğim. Ben çocukluğumdan beri bir şekilde futbolun içerisinde olan bir adamım. Ne denirse densin benim için futbolda öncelikle olması gereken şey istikrar. İngiltere’de Ferguson ve Wenger yıllarca ambargo koydular başarılara. Neden? Çünkü istikrar vardı. Milli Takımımız 2002’de Dünya 3’üncüsü oldu. Çünkü kadroda bir istikrar vardı. Altaş Denizlispor da yeni sezona istikrarlı bir şekilde çekirdek kadrosu ve hocası ile girecek. Yani başarının anahtarı elimizde. O kapıyı açıp içeri girebilmek gerek…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.