Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Eşinizi Yakınlarınıza Kötüleyerek Sorunlarınızı Çözemezsiniz!

02 Haziran 2022, Perşembe 10:50
Eşinizi Yakınlarınıza Kötüleyerek Sorunlarınızı Çözemezsiniz!

Merhaba değerli dostlar.

Bugünkü köşe yazımı, evliliklerin bitmesinde çok büyük rolü olan, çiftler arasındaki sorunların herkese anlatılmasının neler getirdiğine ayırdım.

Bu konuya değinmemin o kadar çok nedeni var ki, bu yazımda anahatlarından bahsedeceğim.

Çünkü, çiftlerin birçoğunda ne yazık ki bu sorun kendini sürekli gösteriyor.

Keyifli okumalar.

Her evlilikte ve her ilişkide büyük ya da küçük çaplı sorunların yaşanması doğaldır. Önemli olan bunları aşmanın yollarını bilmektir. Aksi takdirde sorunlar daha da büyür, artar ve ilişkiyi çıkmaza sokabilir.

Sorunların içinden çıkılmaz noktaya gelmesinin en önemli nedenlerinden biri ise; çiftlerden birinin ya da ikisinin ''İlişkide sorun çözme bilgilerinin eksikliği ve iletişim yetersizliğidir''. Ki, bu konuda verdiğim eğitimlerin ve seanslardaki anlatımlarımın çok yararlı olduğunu ve farkındalıkların arttığını aldığım olumlu geri dönüşler açıkça göstermektedir.

En başta da ''Çiftler, aile içi, sosyal çevre ve iş ortamında iletişim nasıl olmalı'' konulu verdiğim eğitimlerin verimliliği katılımcılar ve danışanlarım tarafından sürekli bildirilmektedir.

Sorunlar, çiftler tarafından ne yazık ki çoğunlukla karşılıklı ''dinlemek ve konuşmak'' şeklinde çözme yoluna gidilmiyor, tam tersine doğrudan suçlayarak haklılık ve üste çıkma tartışmaları yapılıyor. Tabii ki bu tartışmaların kavgaya dönüşmesi ise ayrı bir trajedi. Ki, bazen fiziksel şiddete kadar gitmektedir.

Genelde tartışmak ''bağırıp çağırarak haklı çıkmaya çalışmak ve karşısındakini susturmak'' olarak algılanıyor. Bu yapılan asla tartışma olarak adlandırılamaz, tam tersine psikolojik şiddettir ve ilişkiye ağır darbe vurur.

Dinlemeyen insan duy(a)maz ve anla(ya)maz.

Çiftlerin en büyük yanlışları da bu noktada başlıyor. Karşılıklı sorun odaklı sakince dinleyip ardından kendini olaya yönelik ifade etmek yerine kavgalar patlıyor ve konu tarafların ebeveynlerine, kardeşlerine, akrabalarına, sosyal çevresine ve hatta iş ortamına yansıyor. Tarafların buradaki amaçları çoğunlukla iyi niyetle ''İlişkiyi kurtarma çabası'' olsa da, sorunu bir anlamda ''Sağır Sultan'ın bile duyması'' yanlıştır.

Düşünün; eşinizle sorununuz var, sizi haksız yere üzdüğünü düşünüyorsunuz, yaralandığınız kanısındasınız ve destek alma amacıyla olan biteni gidip annenize, babanıza, kardeş(ler)inize, akraba(lar)nıza, arkadaş(lar)ınıza ve hatta iş arkadaş(lar)ınıza anlatıyorsunuz. Peki onlar sizi dinleyince ne yapıyor; sizi haklı görüyor, eşinize kızıyor, öfkeleniyor, hatta ondan nefret ediyor ve düşmanlık besliyor. Bunu yapan, yani bu tür düşüncelerin oluşmasına neden olan kim; tabii ki sizsiniz.

Gelelim eşinize; o da sizin bu yaptıklarınızı kendi yakın çevresiyle yapıyor ve aynı noktaya geliyorsunuz. Bundan sonra ne olacak.!?

Sizi sevenler eşiniz hakkında ve eşinizi sevenler de sizin hakkınızda olumsuz düşüncelere sahip olacaklar.

Peki, ne olacak bundan sonra.!?

Daha da zor olanını söyleyeyim mi.!?

Bazen ne oluyor biliyor musunuz; sizin tarafınızdakiler size, eşiniz tarafındakiler de eşinize ''Boşan ondan'' demeye başlıyor. Ve her ikiniz de konuyu anlattığınız ve sizi seven kişilerle birlikte olmaya devam edip etkilenmeye başlıyorsunuz. Sonrası mı; felaket tabii ki; AYRILIK...!!!

İşte tam bu noktada çevrenizde bulunan aklı selim biri çıkıp size ''Birlikte bir uzmana gidin, olan biteni anlatın, onlar olaylara tarafsız bakar ve belki de bir çözüm bulunur'' der.

Eğer siz iyi niyetli iseniz ve etki/baskı altında değilseniz gösterilen bu mantıklı yolda adım atarsınız. Ama aynısını eşiniz de düşünmek ve yapmak zorunda.

Böyle olunca ne oluyor; bizlere geliyorsunuz, sorununuzu anlatıyorsunuz, iki tarafı da dinliyoruz ve kimde hangi eksik ve yanlış varsa o konularda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Eksikleri tamamlıyoruz, yanlışları iyileştiriyoruz ve ilişkiniz kurtuluyor. Eğer sizler iki taraflı bunu isterseniz.

Çünkü tek taraflı çaba bir yere kadar gidiyor. Eğer taraflardan biri çözüm için adım atmıyorsa, o ilişkinin uzun vadeli sürmesine çok da olumlu bakılamaz.

Ancak, bazı vakalarda görüyorum ki ''çiftler birbirini yeterince tanımıyor'' ve evlilik yapılıyor.

Bu konuda bana en çok sorulan sorulardan biri şu; ''Hocam, görücü usulü evlilik mi daha iyi olur, yoksa uzun vadeli birliktelik sonucu yapılan evlilik mi?''

Bunun cevabı; çiftlere, ailelerine ve biraz da çevreye bağlıdır. Ama ''Denizli24haber'' adlı bu sitede ''Görücü Usulü Evlilik'' konulu köşe yazımı okuyabilirseniz, verdiğim bilgiler ışığında bir fikre varabilirsiniz.

Mesleğimi uzun yıllardır severek ve iyimserlik prensibiyle tamamen bilgi gizliliği içinde yapıyorum, o nedenle çiftlerden ricam şudur; ''Aşağıdaki sözlerimi kulak ardı etmeyin''.

Profesyonel uzmana gitmekten korkmayın. İşini severek yapanlar güvenilir insanlardır, tarafsızdır, eleştirmez, yargılamaz, aşağılamaz, ayıplamaz, utandırmaz, öncelikle sizleri dinler ve en uygun çözümü bulmanıza yardım eder. Bulamıyorsanız ışık tutar.

Bir evlilik kolay oluşturulmuyor, ama çok kolay bozulabiliyor. O nedenle ilişkinizi hafife almayın.

Herkese sorunlarınızı ve sırlarınızı anlatmayın.

Kimlerle dertleşebileceğinizi ve sizin sırlarınızın sadece kendisinde kalabileceğini iyi belirleyin.

Eş, dost, akraba ile sohbet edin, eğlenin, hayatın güzelliklerini yaşayın, ama herhangi bir sorun oluştuğunda onlara eşinizi kötülemeyin.

İlişkide çiftler arasında uzun süreli çatışma/lar, şiddet, aldatma, iletişim sorunları, hakaret, aşağılama, eleştiri, değersizlik duygusu, duvar örme, saygısızlık, segisizlik, güvensizlik, duygusal tatminsizlik, cinsel sorunlar varsa,

İlişki sıkıcı hale gelmişse,

Evlenme, boşanma, çocuk sahibi olma gibi önemli konularda kararlar vermede yardıma ihtiyaç duyuyorsanız,

Kısacası ilişkiye dair aşamadığınız sorunlar, değiştirmek ya da geliştirmek istediğiniz ve çözüm bulamadığınız konularda benden yardım alabilirsiniz.

Ayrıca, ilişkilerinizi daha sağlıklı noktaya getirmek, güçlendirmek ve farkındalığınızı geliştirmek adına da her zaman yanınızdayım.

Unutmayın; ölümden başka her şeyin çaresi var.

Saygıyla, sevgiyle, güvenle, sağlıcakla ve mutlu kalın, hoşça kalın değerli dostlar.

İyimser Danışmanlık olarak her türlü evlilik ve bireysel sorunlarınızın çözümü konusunda, kişisel gelişim, iletişim, yalan analizi, eş uyumu analizi, davranış analizi, profil ve kişilik analizi vb. alanlarda desteğe ihtiyaç duyduğunuzda size yürekten ve tüm iyimserliğimle yardıma hazırım.

İyimser Danışmanlık

Tel.: 0258 408 80 40

Whatsapp İletişim: 0530 099 31 55

Instagram adresimiz: iyimser_danismanlik

İnternet Adresi: iyimserdanismanlik.com (Sitemiz yapım aşamasındadır.)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.