Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Evlilikte Kişisel Bakım(Sızlık) Ve Hijyen(Sizlik)!

30 Haziran 2022, Perşembe 13:17
Evlilikte Kişisel Bakım(Sızlık) Ve Hijyen(Sizlik)!

Merhaba sevgili dostlar. Bu haftaki köşe yazımı bu konuya ayırdım, çünkü eşler arasında birçok değişik sorunların yanında oldukça önemli yeri var ve birçok insanı rahatsız ediyor.

Keyifli okumalar.

TDK sözlükte, ''Bakım'' ve ''Hijyen'' kelimelerinin konumuza yönelik tanımları şöyle:

Bakım: Birinin beslenme, giyinme vb. gereksinimlerini üstlenme ve sağlama işi.

Hijyen: Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü.

Yani; hem vücudun genel bakımı ve temizliği, hem de giysi anlamında dış görünüşe özen gösterme konusunda dikkatli olmak gerekir.

Evliliğin sağlıklı ve mutlu yürümesi için her şey tek taraflı olarak sadece kadından ya da erkekten beklen(e)mez ve beklenmemelidir de. İki taraf da üstüne düşeni yerine getirmek için gereken tüm çabayı göstermelidir. Bakım ve hijyen de bunun içindedir.

Kişisel bakım ve hijyen, sadece kadınlar için ya da sadece erkekler için gereklidir diye düşünülmemelidir, çünkü her kadın ve erkek doğal olarak eşi tarafından beğenilmek ister, o yüzden bu konuya dikkat etmeli ve özen göstermelidir.

Hijyen konusunda sorun oluşturan birkaç örnek vermek gerekirse şunları sıralayabiliriz;

Dişlerin, yeterince ya da hiç fırçalanmaması yüzünden oluşan ağız kokusu,

Yine dişlerin ve dolayısıyla ağzın sigara kokması ve sararmış olması,

Kulak temizliğinin yapılmaması,

Saç konusunda özen gösterilmemesi,

Sakalların düzenli kesilmemesi ya da bakımsız olması,

Taraflardan sadece birinin evde ya da dışarıda ağızda koku yapan sarımsak, soğan vb. yiyeceklerden sonra dişlerini yeterince ya da hiç fırçalamaması,

Vücudun ve giysilerin sigara nedeniyle kül tablası gibi kokması,

Ayak kokusu,

El ve ayak tırnaklarının temizliği ve bakımı,

Genital bölge bakım ve temizliği,

Bedensel olarak ağır işlerde çalışanların üzerindeki ter kokusunu yok etmek için duş almaması (çalışan insanın terlemesi tabii ki normaldir, ama duş konusunda gerekeni yapmaması normal değildir),

Duş alma işleminden sonra, özellikle banyonun temizlenmemesi, ki bu durum oldukça önemli ve çoğunlukla kadınları hem kızdırıyor hem de üzüyor,

Yemek yapan tarafın dışarıdan gelen için soğan kokması, ki gerekirse duş almak ve giysileri değiştirmek gerekir, ama eğer iki taraf da gün içinde çalışıyorsa ve aynı zamanda ya da birbirine yakın saatlerde evde oluyorlarsa yemek yapanın bu durumda soğan kokmasının önüne geçilemez...

Dış görünüşe yönelik özen ve bakım konusuna gelince; kadın ya da erkek farketmez, giysilerin uyumu ve temizliği de oldukça önemlidir. Çünkü, beğenilmenin ilk adımı dış görünüşün bakımlı ve iyi olmasıdır. Bu bir anlamda kişinin eşine verdiği değer ve saygının gereği ve göstergesidir.

Sanki evde tadilat yapıyormuş gibi paspal giysilerle evde oturmak ve eşin karşısına geçmek, dışarıya bir yere giderken uygunsuz giyinmek gibi birçok maddeyi daha bu konuya ek olarak yazabiliriz.

Burada şunu da belirtmeliyim ki; sağlık açısından sorun oluşturan bedensel anlamda her ne varsa, tedavi vb. adımlar asla ihmal edilmemelidir.

Özetle; insan, önce kendisine, sonra eşine, ailesine, sevdiklerine ve çevresine saygısı ve verdiği değer nedeniyle kişisel bakımına ve hijyene önem vermelidir.

Saygıyla, sevgiyle, güvenle, sağlıcakla ve mutlu kalın değerli dostlar.

İyimser Danışmanlık olarak her türlü evlilik ve bireysel sorunlarınızın çözümü konusunda, aldat(ıl)ma, kişisel gelişim, iletişim, yalan analizi, eş uyumu analizi, davranış analizi, profil ve kişilik analizi vb. alanlarda desteğe ihtiyaç duyduğunuzda size yürekten ve tüm iyimserliğimizle yardıma hazırız.

Unutmayın; ölümden başka her şeyin çaresi var.

Ayrıca; ayda bir kez değişik konularda geleneksel olarak çiftlere ve bireylere yönelik ücretsiz düzenlediğimiz ve temmuz ayında da gerçekleştireceğimiz, en çok 12 kişilik katılımcı kontenjanı ile ”Mutlu Yaşam Sohbeti” adlı programımız 28 Temmuz 2022 perşembe günü saat 17.30’da başlayacak ve yaklaşık 1,5 saat sürecektir.

Sıaradaki konular; Evlilik sorunlarının oluşmasındaki nedenler ve onlara yönelik çözüm teknikleri olacaktır. Ayrıca, her ay olduğu gibi, bu program sonunda da soru cevap bölümümüz vardır.

Program hakkında öğrenmek istediklerinizi Whatsapp ya da Instagram üzerinden yazılı mesajla sorabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.