Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Futboldan soğutmayın bizi!

06 Temmuz 2021, Salı 15:14
Futboldan soğutmayın bizi!

Denizli tıpkı Eskişehir gibi, Bursa gibi kısacası Türkiye’nin birçok ili gibi bir futbol şehri öyle değil mi? Özellikle bu anlamda konuşan şehrin ileri gelenleri bu lafı pek ağızlarından düşürmezler. Geçmişte bir futbol şehriydik evet buna kesinlikle bir lafım yok ama son yıllarda bu görüş şehrimizde pek kalmadı maalesef. Hepimiz çok üzülüyoruz ki Denizlispor’un içinde bulunduğu durum herkesi kahrediyor. Koskoca sanayi kenti, tekstil şehri bir tane başkan çıkaramadı. Zaten bugüne kadar hep belli isimlerin dönüp durduğu başkanlık koltuğunda bu kez kimse elini taşın altına koymak istemedi. Protokol de sessiz. Sayın valimiz ve belediye başkanımızın futbol sevdasına Denizlispor sevgisine inanıyorum ama bu süreçte neden sessiz kalmayı tercih ettiler o kısmı anlayamıyorum. Kulüp içinde büyük bir sessizlik hakim. Burayı geçelim…


Ben taraftarların da Denizlispor’u son yıllarda yalnız bıraktığını düşünüyorum. Neden mi? Denizlispor TFF 1. Lig’de oynarken hep boş tribünlere oynadı şampiyonluk sezonunu bir ayrı kefeye koyarsak. Kulüp düşme hattında en kritik maçlarını hep boş tribünlere oynadı. O dönem Atatürk Stadı’nda oynanan her maça gittim ve buna bizzat şahit oldum. Taraftarların farklı gruplara bölünmüş olması da ayrı bir konu. Bursaspor’un Teksas’ı, Konyaspor’un Nalçacılılar’ı gibi değil maalesef bizim taraftarlarımız bunu üzülerek söylüyorum. Sosyal medyadan gösterilen tepki dışında kimseden bir ses çıkmıyor şu anda. Önceki kongrelere gelen taraftarlar da kulübe küsmüş durumda. Aslında küsülen kulüp değil başkan Ali Çetin’di. Faturayı kulüp ödüyor bu anlamda. 
Bir de Kızılcabölükspor’umuz var. Yıllardır belli bir çizgide devam eden naçizane kulübümüz. Pek çoklarına göre yükseldiği 3. Lig’den amatöre tekrar düşeceği tahmin edilen Mekik, yıllardır bizi başarıyla temsil ediyor. Ancak bir şey dikkatimi çekmiyor değil. Yıllardır başkanlığı Osman Duran yürütüyor. Acaba Osman başkan yarın dese ki ‘ Yoruldum bırakıyorum’ o zaman Kızılcabölükspor’umuz başka bir başkan ve yönetim bulabilecek mi? Sakın yanlış anlaşılmasın bunu sadece merakımdan söylüyorum. Bunu da niye söylüyorum? Bu kadar güzel bir çizgi yakalamış kulüp helak olmasın. Artık kulüplerimiz günü kurtarmak peşinde olmasın uzun vadeli planlarla yönetilsin. Ancak Kızılcabölükspor’un gidişatı her şeye rağmen çok iyi. Üst liglerde görmek ise en büyük dileğim.
Bir de Türkiye’nin dört bir yanına yapılıp biz de bir türlü yapılamayan stadyum meselesi var. Geçen sezon Süper Lig’deki her takım modern stadlarda oynarken Denizlispor eski stadında mücadele etmek durumunda kaldı. Bu işin bir an evel çözülmesi lazım bence. Yeni stad yeni heyecan yeni bir soluk getirecektir şehre bence. 


Futbol çok özel bir oyun. Evrensel bir oyun. Dili, dini, ırkı olmayan dünyanın her yerinde aynı kurallarla oynanan heyecan dolu müthiş bir oyun. Denizlispor’u da Kızılcabölükspor’u da amatör kulüplerimizi de taraftarlarımızı da ayrı ayrı çok seviyoruz. Kulüplerimizi sahipsiz bırakmayın, bizi de futboldan soğutmayın ne olur…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.