Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

GERÇEKÇİ OLALIM

13 Ağustos 2021, Cuma 15:39
GERÇEKÇİ OLALIM

Denizlispor belki de bu güne kadar tarihinin en genç kadrosu ile yeni sezona başlayacak. Bundan önceki yıllarda da transfer yasakları ve mali krizlerle boğuşan yeşil siyahlı camia, bunları son dakika da olsa aşmayı bilmiş, hocasını ve kadrosunu kurarak sezonlara start vermişti. Haliyle o sezonlarda beklentiler her zaman üst sıralar olmuştu, her ne kadar ligin alt sıralarında mücadele etsek de. Kurulan kadrolarla, takımın başına getirilen tecrübeli hocalarla bile uzun yıllar üst sıralara oynayamayan Denizlispor’dan bu yıl böylesine başlayan bir sezondan başarı beklemek bence hayalcilikten öte bir şey olmaz. 
Gelelim Royal Hastanesi Bandırmaspor maçına. Balıkesir ekibi çok fazla oyuncusunu gönderdi. İshak Çakmak, Halilovic, Orhan Ovacıklı, Del Valle bunların başlıcaları. Güç kaybetmiş gibi görünebilirler bu isimleri sayınca lakin bir de gelenlere bakalım. Fransa’dan gelen genç forvet Keny, Savunmaya İsrail’den getirilen Brezilyalı Allyson, Adana Demirspor’dan ayrılan savunmacı Okan Alkan ve orta saha Levent Ayçiçek, Samsun’dan ayrılan benim dikkatimi fazla çeken oyunculardan biri olan Guido Koçer, yine dikkat çekici bir transfer olan Akabueze, Altay’dan Lokman Gör, Fransa’dan getirilen Mulumba ve son olarak Keçiören’den hücuma takviye edilen Arb Manaj. Hali hazırda kadroda bulunan Landel ve Pote’yi de bu listeye ekleyelim. Takıma iyi bir savunma hattı oluşturuldu. Orta sahada Mulumba, Landel, Akabueze ve Guido bizi çok zorlayacaktır. Hücumda ise Keny şimdilik kapalı kutu bir transfer olarak görünüyor ancakArb Manaj ve Pote gibi bu ligi iyi bilen iki önemli forvet var. 
Bir de bizim tarafımızdan bakalım. Oğuz Yılmaz, Muhammet Özkal ve Özer Özdemir gibi Süper Lig tecrübesi olan savunmacı ve savunma yönlü üç futbolcumuz var. Bandırmaspor’un orta saha ve forvet bağlantısını kesebilmek için yeterli midir bu üç isim? Kısmen. Ancak yine de oyunun bizim yarı sahamızda oynanacağını düşününce gol ya da goller bulacaktır diye düşünüyorum Bandırma ekibinin. Hücum hattımızda benim gelecek adına en umutlu olduğum isim olan Veton Tusha var. Evet elinden geleni yapacaktır hatta böyle bir takımda sivrilecektir ama istediği pasları alabilecek midir orası tam bir muamma. 
Uzun lafın kısası yarınki maça ilk hedef olarak gol yememek için çıkmalıyız. Yakalayabileceğimiz kontralarla da bulabildiğimiz kadar fırsat bulup bunları golle sonuçlandırmamız gerekecek. Aklıma geçen sezon Süper Lig’de oynadığımız Alanyaspor maçı geldi. Neredeyse 90 dakika bizim sahamızda oynanan maçı 1-0 kazanmıştık. Futbol sürprizlere açık bir oyun. Neden olmasın. Ancak şu bir gerçek ki şu anda karşımıza çıkacak bütün takımlar, şu an ki halimizle hanesine kafadan üç puanı yazar. Gençlerimiz geçen sene U19 Ligi’nde iyi işler yapmadılar. Gerçekçi olalım. Kimse büyük beklentiler içerisine girmesin. Zaman ne gösterecek hep birlikte göreceğiz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.