Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

“Hepimiz Aynı Gemideyiz”

24 Mart 2019, Pazar 12:10

Demokrasi sandıktır, Demokrasi halkın hür düşüncesini temsil etmek için millete söz vermektir. Demokrasi kimi seçmek istiyorsun diye sormaktır. Demokrasi halkın seçtiğine da saygı duymaktır.
Maalesef görüyoruz ki herkesin fikrini temsil etmek için yürüdüğü yolda ağza alınmayacak hakaretler, Öteki’leştirme çabaları demokrasiye zarar vermektedir.
Bu gemide hep beraberiz sandıklar açılacak, halkın verdiği oy oranlarına göre belediye başkanları ve muhtarlar, Meclis üyeleri seçilecek bunlara da herkes saygı göstermek zorundadır. Ya oraya iyi vermişsin bizim ki seçildi ama buraya yanlış vermişsin demek demokrasiye yakışmaz.
Vatan söz konusu olduğunda emin olun ki bu millet tüm siyasi görüşünü elinin tersiyle iter ve her biri toprağı, bayrağı ve vatanı için canını göz kırpmadan verir.
Komşunun cenazesinde sala yapışan ellerin siyasi kimliği yoktur, Düğününde hep beraber halay çeken el ele tutuşan insanların siyasi kimliği ikinci plandadır. Hastam var dediğinizde koşarak gelen dostunuzun siyasi kimliği yoktur. Dış güçlerin oyunlarına karşı topyekun bir olan bu milletin siyasi kimliği o gün yoktur.
Aynı gemideyiz su alırsa bu gemi hep beraber batarız bir olursak birlik olursak hiç bir kuvvet bu gemiyi batıramayacak güçleri yetmeyecektir.
Siyasi maske takarak bu millete ihanet peşinde olanları da kimse merak etmesin ki en güzel cevabı millet yine sandıkta verecektir. Bu topraklar ihaneti sevmez ve ihanetçiyi barındırmaz.
Gönül ister ki; Ak Partili, CHP’li, İYİ partili, MHP’li, Saadet partili her görüşten insanlar el ele kol kola gitsin sandığa ve sandıktan çıkanın elini sıkıp tebrik etsin bu değil midir? Asıl olan,
Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin bir tek amacı olmalı daha güçlü bir Türkiye,
Bu amaç uğruna bir birimizi kırmak yerine ellerimizden tutup, üretim, eğitim ve teknolojiye ağırlık vererek atamızın da dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmalı, bugünün çocukları ve gençlerine daha güzel bir ülke bırakmalıyız…
Dedim ya aynı gemideyiz, bir birimize kin nefret tohumları ekerek yarın yüz yüze bakacağımız insanları incitmeyin.
Bu bir yarış herkesin aynı tarafta olması demokrasi değildir.
Rahmetli Demirel’in dediği gibi “ Aha sandık kardeşim kime ne soracaksan orda sor “
Sandıktır açılır, kapanır milletimizin birliği beraberliği her şeyin üzerindedir.
Biz aynı gözyaşlarını dökmüş, Aynı acıya ağlamış, Aynı Sevinç’leri paylaşmış bir milletiz. Aynı gemideyiz...
SAYGILARIMLA...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.