Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hepimizin kulağında o melodi; “Bugün Bayram Erken Kalkın Çocuklar…”

03 Mayıs 2022, Salı 12:01
Hepimizin kulağında o melodi; “Bugün Bayram Erken Kalkın Çocuklar…”

“Biz büyüdük ve kirlendi dünya” mı gerçekten?
“Ya da nerede o eski bayramlar” mı? Hepsi kabul fakat benim için hala “Bugün bayram erken kalkın çocuklar” şarkısının verdiği sevinç. Değişen çok şey var elbette ama bayram sevinci baki.
Babaannemin arefe günü kırdığı cevizler, tepsi tepsi tatlılar, dökülen lokmalar, ekmekevinde tatlı bayram telaşı. Anneannemin evinde herkes toplanmış sobanın etrafına; dip odadan gelen şerbeti yenice dökülmüş tatlı kokusu. Gidip baksak belki duruyordur hala dip odayla bütünleşmiş bu koku. Ya da babaannemin duvara sinmiş telaşı.
Zaman ve kişiler değişiyor tabii ama  bayram sevinci evrensel. Her evin kendine has dokusu, çocukluğundan kalma bir kokuyu anımsatır bazen de. İnsanoğluna göre paylaşmak, bir araya gelmek, arınmak içindir bayram. Tıpkı Ramazan gibi. Başkalarının öykülerine misafir olmak, sofrasına oturmak, adetlerinin tadına bakmak içindir.
Sarılmaktır aslolan bayram sabahı seni bekleyen birilerine. Kucaklaşmaktır. Özenle hazırlanılmış sofranın etrafına doluşmaktır.
Selam sana da Barış abi!
Bayram olduğu için erken kalkacak çocuklar, giyecekler en güzel giysileri… Çünkü çocuk sevincinin vücut bulmuş halidir bayram sabahı. Masumdur. Tatlı bir huzurdur her şeye rağmen.
Çocuksu bayram coşkusu bulaşsın kalbinize
Ve
Bayramınız bayram olsun.

iPhone’umdan gönderildi

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.