Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

 İlhan Kesici merkez sağa göz kırptı

05 Ocak 2021, Salı 10:31
 İlhan Kesici merkez sağa göz kırptı

Merkez sağın, Resmî kökleri 1946 yılında Celâl Bayar tarafından kurulan Demokrat Parti'ye dayanır. Türkiye'de merkez sağ siyasal akım, Celâl Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller zamanlarında defalarca iktidar olmuştur. Demokrat Parti, içinden 3 cumhurbaşkanı, 7 başbakan çıkarmıştır. Diğer sağ parti ve siyasetçilerin çoğunun ilk çıkış noktası Demokrat Parti geleneğidir...

4 Kasım 2002 seçimlerinde kuruluşundan beri ilk kez meclise giremeyen bir ANAP, AP döneminden sonra ilk defa Meclis dışında kalan bir DYP Merkez sağı TBMM’de temsilsiz bırakmıştır.

Aslında 4 Kasım 2002 seçimlerinde DYP ve ANAP’ın almış Aldığı oy oranı %9,6 DYP, ANAP ise %7,8 oy alabilmiştir. İkisinin almış olduğu oy oranı ise %17,4 tür. Yani %17,4 lük merkez sağ temsil edilememiş Meclis dışında kalmıştır.

O tarihten sonra merkez sağ seçmenleri kendilerine en yakın siyasi partilere doğru yön vermiştir. Ama sahip oldukları siyasi yuvayı da her zaman aramışlar bir türlü temsilde kendilerine yol gösterici bir Lider bulamamışlardır.

Aslında bugün siyasette en büyük eksiklik nedir derseniz? “ Bende derim ki; Merkez sağın şapkası boştadır. Yeri dolmamıştır, doldurulamamıştır.

Her gelen biz merkez sağa talibiz dese de merkez sağın onlara talip olmadığı görülmüştür...

Şimdiki siyasi aritmetiğe bakarsak eğer merkez sağda kabul görmüş bir siyasi hareketin nasıl belirleyeceği ve dengeleyici bir siyasi oluşumun olacağını görmek mümkündür.

Peki merkez sağ tekrar eski günlerine döner mi?

19 yıldır kendini başka siyasi partilere empoze eden merkez sağ seçmeni geri döner mi?

Aslında tüm bu soruların cevabını evvelsi gün Habertürk TV kanalında “ Açık ve Net “ programına konuk olan sayın İlhan kesici tek, tek vermiştir.

Gazetecilerin sorularına içtenlikle cevap vermiş “ Merkez sağda parti kurmayı düşünüyor musunuz? Sorusuna ise göz kırpmış “ Yarın ola, hayrola diyerek de bir yolun başlangıç noktasında olduğunu söylemde bulunmasa da hissettirmiştir.

22-Kasım-1948 Sivas doğumlu İlhan kesicinin devlet yönetiminde devlet Demir yolları, devlet planlama teşkilatı, kamu yatırımları Daire başkanlığı ve devlet planlama teşkilatı müsteşarı olarak uzun yıllar hizmet vermiştir. Siyasetten de kopmamış ara, ara ismi merkez sağ hareketi tarafından sıkça dillendirilmiştir.

İlhan kesici yeniden merkez sağı harekete geçirir mi? Merkez sağın 2002 de bıraktığı %17,4 lük oy oranını sandığa çekebilir mi?

Bekleyip göreceğiz lakin merkez sağın yeniden harekete geçmesi siyasetin bir gereksinimi olarak önümüzde durmaktadır.

Şahsi fikrim şu ki; İlhan kesicinin merkez sağ siyasetini iyi bildiğini, devlet tecrübesi ve siyasi tecrübesi ile merkez sağın seçmeninde dur bakalım bir ışık yandı diyerek heyecan yaratacağına inanıyorum.

Ne diyelim ilhan abi yarın ola, hayrola

Yarından umudunuzu , yüzünüzden tebessümü eksik etmeyin.Sağlıcakla kalın...

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.