3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

İNANMASA O İMZAYI ATMAZDI

08 Nisan 2022, Cuma 15:17
İNANMASA O İMZAYI ATMAZDI

Son aldığımız deplasmanda Kocaelispor galibiyeti ile birlikte müthiş bir hava yakaladık camia olarak. Hala düşme hattında olmamız bu kadar iyi sonuçlara rağmen rakiplerimizin aldığı, özellikle Altınordu takımının ekstra üç puanlar almasından dolayı. Ancak Altınordu’yla biz de bu sezon iki maçımızı oynadık. Ne seviyede olduklarını biliyoruz. Kırılgan bir yapıya sahipler. Biz kazanıp kendi işimize baktıktan sonra onlar mutlaka takılacaktır ve biz de bu ligde kalışımızı bir şekilde ilan edeceğiz. 


Kocaelispor maçına değinmek istiyorum biraz. Ligin taraftar çokluğu ve atmosferi açısından en zorlu maçlarından biriydi aslında maç öncesi Körfez deplasmanı. Nitekim tribünlerin tamamı dolmasa da büyük bölümü galibiyete inanmış bir şekilde yerlerini aldılar. Bizim için mühim olan böyle bir deplasmanda bizim neler yapacağımızdı. Klişedir belki ama bu maç iki takım için de 6 puanlık bir maçtı. Beraberlik rakiplerin işini görecekti. Maça tutuk başladık diyebilirim ve korktuk. Çünkü yenilseydik eğer karabulutları dağıtmak çok zor olabilirdi. Golü biz bulduk ama bulmuşken farkı artırmak rakibi psikolojik olarak da yenmek gerekiyordu. İlk yarıyı önde tamamlayabilsek daha kolay uzanabilirdik belki galibiyete ancak ilk yarı 1-1 bitti. 


İkinci yarı tam bir Körfez Savaşı! yaşanacaktı. Hani kavgada ilk yumruğu atan kazanır derler ya devre arasında kendi kendime bu cümleyi kurdum. Kim öne geçerse o alıp götürecekti maçı. İlk kurşunu biz sıktık ve sonrasında rakibi bozguna uğrattık. Bireysel performanslara geçelim. Gökhan Süzen sezon başından bu yana süren istikrarını devam ettirdi. Mustafa Çeçenoğlu’na yaptığı asist en iyi asist yarışması yapılsa açık ara birinci gelir. Mustafa Çeçenoğlu o kadar eleştirilmesine rağmen performansının üstüne koymaya devam etti. Kevin Mayi Afrika Uluslar Kupası’ndan çok iyi döndü. Ömer Şişmanoğlu maç içinde etkili olamasa da son sözü söyleyerek, “Ben pozisyon bulursam affetmem” dedi. Güzel farklı bir galibiyetle lige verilen uzun aradan sonra değerli bir üç puan alındı. 
Şimdi önümüzde Tuzlaspor maçı var.

Evvela şunu söyleyeceğim. Kesinlikle biz Kocaelispor maçında sezonun en iyi futbolunu oynamadık ama sezonun en çok pozisyon değerlendirdiğimiz maçını oynadık. Hep dedik. İyi bir kadroya sahibiz diye. Ayakları iyi olan Gökhan, Mustafa gibi iki raketimiz var. Gol yollarında Mayi ve Ömer gibi formda iki golcümüz var. Kocaeli maçının ardından bu futbolcularımız bu moralle pozisyon bulursa bundan sonra daha yüksek yüzdeyle skora katkı verecektir. Tuzlaspor bana kalırsa bu ligin pasif takımlarından bir tanesi. Ligin ilk yarısında oynanan maçta biz takım olarak sezonun en kötü maçını oynamamıza rağmen 85 dakika bize gol atamadılar, bırakın golü doğru dürüst pozisyon bulamadılar. Kalan sürede yediğimiz üç gol tamamen şanssızlık kaynaklıydı ve 3-0 kaybettik. Gol atmakta sıkıntı yaşayan bir takım Tuzlaspor. Ligde değerlendirildiğinde zayıf bir kadroları var. Bu hafta kazanmamız bana kalırsa sürpriz olmaz. 


Son olarak Serhat Gülpınar’la Fatih Tekke’yle boşa zaman kaybetmişiz diye düşünüyorum. Mesut Bakkal, sadece takımı değil havayı her şeyi değiştirdi camiada. Her şeyi ele aldı, kariyerini riske attı ve takımın başına geçti. İnanmasa o sözleşmeyi imzalamazdı diye düşünüyorum. Bu takımı ligde tutacak olan önce Mesut Hoca’nın inancı, sonrasında takımın özverisi ve üçüncü olarak takıma verilecek taraftar desteğidir. Bu üçlüyle ligden düşmek bence imkansız. Haydi Tuzla’yı da yenelim ve yere daha sağlam basalım…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.