Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İnsanlar ve Diğerleri

23 Mart 2021, Salı 18:47
İnsanlar ve Diğerleri

Dünya içerisinde bir yolculuğa çıkalım ve insanlar dışında diğerlerini bir inceleyelim. Siz neyi merak ediyorsunuz bilmiyorum. Ama dikkat etmediğimiz bir şeyleri yakından incelemenin sizlere de farkındalık yaratacağını umarak bir şeyler paylaşacağım.

Mesela ben karıncaları çok merak ediyorum ne düşündüklerini ne için yaşadıklarını ve bu kadar küçük varlıkların davasının ne olduğunun peşine düştüm sonrasında birden akarsular ve nehirler ile ilgili bir fikrimin olmadığını fark ettim ya da etrafımda uçup duran kırlangıçların hareketlerini incelemediğimi… Yani diğerlerinde hiç fark etmediğimi fark etmeye başladım çünkü bunu düşünmek için kocaman bir vaktim oldu. Sizlerin de öyle! Kocaman bir ‘’KARANTİNA’’ şimdi ise normalleşme sürecindeyiz. Peki ya gerçekten normal olan neydi sizce? Dışarlarda sürekli vakit öldürmek mi? Öylesine gitmiş olduğumuz süpermarket gibi her yerde bulunan eğitim zırvalığının içinde bir kahve için 15.00 TL ödeyerek takıldığımız öğrencilik hayatı mı? Yoksa artık emekli oldum diyerek bir mahalle kahvesinde kağıt oynamak mı? Tekrar düşünelim sizce normalleşme sürecinde biz normal olarak neyi kabul edeceğiz? Tüm bu sürecin içinde bir rüyada olduğumuzu varsayıyorum şimdi lütfen uyanın.

Günaydın güzel dostlarım, ne yazık ki başımıza gelenleri konuşmaya dahi gerek yok haberi olmayan bir vatandaşımız bile yoktur diye düşünüyorum. Bu aralar sosyal medya bildirimlerimiz, haber başlıklarımız, köşe yazılarımız hatta kafamızı çevirdiğimiz her yerde bir kaos bir kötü haber ile karşı karşıyayız. Her an bir deprem bekleniyor ya da bir felaket daha kapının ardında…

Hadi diğerlerine dönelim biraz neydi karıncalar. Bir karınca hayatını bizler tarafından her an üzerine basılarak ölme korkusunda yaşarken nasıl oluyor da bir şekilde sırtındaki arpa tanesini taşımaya devam edebiliyor. Ya da bir akarsu önüne set çekildiği zaman pes etmek yerine neden etrafından dolaşmaya devam ediyor ya da sarmaşıklar aynı şekilde bir büyüme davasında. Mesela bir aslan neden avladığı avını doyduğu zaman çakallara bırakıyor. Hatta kırlangıçlar yuva yapmak için yerdeki şişenin kapağını bile bir şekilde kullanarak ot bulamadığında bununla idare ediyor. Yani işin açık tarafına bakarsak İnsanlar ve diğerleri dediğimiz kısımda. Diğerlerinde hep bir şükür, paylaşım, sadakat, doğayla bütünlük var. Sizce diğerleri için normalleşme süreci nedir? Yoksa normal olan diğerleri ve insanlar mı anormal yaşıyor?

Şimdi sizlerle tekrar selamlaşalım…

Merhaba güzel dostlarım, ben Furkan Karaıslı bir akademisyen bir doktor ya da önemli bir kişi değilim. Önemli olanın İnsanlar ve  Diğerleri olduğunu düşünen ve diğerlerinin hakkını savunmaya çalışan, ayrıca insanların içindeki gerçeği bulması için çabalayan kendi halinde bir düşünür, yazar veya adı her neyse O’yum. Yani sizden biriyim aranızdan biri… Sadece düşünün istiyorum en son kiminle paylaştığınızı? En son kimi kendiniz ile eşit değerde gördüğünüzü? En son ne zaman dürüst olduğunuzu? En son ne zaman birine yardım ettiğinizi? En son ne zaman birine güven verdiğinizi? Sadece düşünün istiyorum…

İnsanları değil birazda diğerlerini. Ve başımıza gelen tüm felaketleri. Ya onların normalleşme sürecine ayak uydurmalıyız ya da bu anormal hareketlerimizin başımıza açtığı dertlere ağlamayı bırakmalıyız.

Düşünün istiyorum… Ya doğa gerçekten normalleşmek için önce bizi piyasadan kaldırmak istiyorsa?

Neden olmasın?

Düşünün…

                                                                                                                                            Furkan Karaıslı

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.