Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İş hayatımızda neler yapmamalıyız?

28 Eylül 2021, Salı 11:40
İş hayatımızda neler yapmamalıyız?

İş hayatı yolculuğunuz da yanlış seçimler yaptığınızı düşünebilirsiniz.Ama bu yolculuğun da iyi şekiller de devam edebilmesi için yapmaktan kaçınmamız gereken şeyler  ve kendimize yöneltmemiz gereken sorular var.
Her zaman yapmak zor, yıkmak kolaydır. 
Bazen farkında bile olmadan yaptığımız basit hatalar yıllarca emek verdiğiniz iş hayatınızı alt üst edebilir. Öyle ki bunların bir kısmı sizi bir ömür boyunca bırakmayacak kadar tehlikeli olabilir. O halde önce yıkıma sebep olabilecek noktalara dikkat edip, bunlardan uzak durmalıyız.
Benim de henüz 9 yıldır iş hayatım var. Ama yaşadığım tecrübelere bakarak önerilerim var.
İş hayatınızda hiçbir zaman yeterli tecrübeye sahip olduğunuzu düşünmemelisiniz. Geçmiş iş tecrübeleriniz  ve şuanda çalıştığınız iş yerinde edindiğiniz bilgilerle yeterli tecrübeye sahip olmuyorsunuz. Gerek bulunduğunuz kurum içinde , gerekirse dışarda sizi geliştirecek yeni bilgilere ulaşmak  için eğitimler almalısınız. Yoksa siz sadece kendinizi o an için yeterli hissedeceksiniz.
Başarılı bir iş hayatı için dakik olmak sizin için en önemli maddelerdendir.Sorumluluk sahibi olmayan biri olarak görünmek istiyorsanız alarmlarınızı sürekli erteleyin.
Ekip halinde çalışmayı benimsemelisiniz. Daha planlı ve hızlı olacaksınız. Zaten hayallerinizi de tek başına gerçekleştiremezsiniz.
Katılacağınız her toplantıya, her görüşmeye mutlaka hazırlıklı olmalısınız.Olmazsa olmazlardan.Konuya hakimseniz zaten bunu yapıyor olmalı, hazırlıksız gitmemelisiniz.
Sektörünüzle ilgili her şeyi takip edin, daima aktif olmak sizi bir adım öne taşıyacaktır.
Yaptığınız her işi, planı, mesajı ve maili gönderirken en az bir kez kontrol etmelisiniz.
Hata ve başarısızlıklarınızdan korkmamalısınız. Hatalarınızın hemen farkına vararak aynı engellere takılmamayı öğrenmelisiniz.
    
En önemli gördüğüm hususlardan biri de,iş yerinizde güvenilirliğinizi korumaktır. Verdiğiniz her sözü mutlaka tutmalısınız. Koşullar ne olursa olsun; sözünüzün zamanında tutulması en önemlisidir.
Benim de en katlanamadığım ve eleştirdiğim iş arkadaşı tipi; çözüm üretmek yerine sürekli şikayetçi olan arkadaştır. İş yerinizde herhangi bir problemle karşılaştığınızda bundan sürekli şikayetçi olmayın. Bu sizin ve etrafınızdaki insanların daha fazla stres yaşamalarına neden olacaktır. Çözüm üretmeye ve sakinleştirmeye çalıştığınızda problem daha kolay bir şekilde çözülür. Anlık çözümler yerine kalıcı çözümler oluşturabilmek saygınlığınızı da artırır.
Çalıştığınız,ekmeğinizi paylaştığınız kurumla ayrılırken kötü ayrılmanız sizin için bir fayda oluşturmayacaktır.İnsanın insana koşulsuz ihtiyacı vardır. Ve insan,her yatırımı önce kendine yapar. 
Her birimiz farklı ve mükemmel donanıma sahibiz aslında. Böyle olduğu için de başarısız insan yoktur yanlış mesleği yapan,yanlış koltukta oturan insan vardır. 
Popüler, herkes o işi yapıyor diye yanlış işlerin koltuğuna oturmayın.
Kendinize;
‘’Bu işin gerektirdiği şeyleri karşılayabiliyor muyum?’’
‘’Beceri ve kabiliyetlerimle örtüşüyor mu?’’
‘’İlk yıl öğrendiğimi sürekli tekrar edip ve bunu tecrübe zannediyor muyum?’’
‘’Gelişimimi beni yöneten ya da benim yönettiğim insanlara mı bırakıyorum?’’
‘’Bu işi benimseyebiliyor muyum?’’
Gibi sorular yöneltmelisiniz.
Özetle;    
 İş hayatınızda etik değerler içerisinde ve ilkeli yaşayın, her yıl kendinizi tekrar etmeyin ve gelişiminizi başkasına bırakmayın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.