3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

İŞİMİZ ÇOK AMA ÇOK ZOR

19 Aralık 2021, Pazar 15:42
İŞİMİZ ÇOK AMA ÇOK ZOR

Fatih Tekke yönetiminde ilk sınavını Keçiörengücü’ne karşı sahasında veren Altaş Denizlispor rakibini 2-1 yenmiş, özellikle ikinci yarıda oynanan futbol ve atılan güzel goller ilerisi için umut vermişti. Yine akabinde çıkılan İstanbulspor mücadelesinde 1-0 yenik duruma düşüldükten sonra ve özellikle 1-1’i yakaladıktan sonra bulunan net fırsatlar ve ortaya konan mücadele alkış almıştı. Bizler de spor yazarları olarak bu iki maçta fazlasıyla heyecanlandık. Fatih Tekke kafasındaki sistemi oturtursa bir şeyler değişecek, takım sınıf atlayacak dedik. 
Ancak iç sahada oynadığımız Bursaspor maçıyla birlikte bütün hevesimiz kursağımızda kaldı. Bursa maçı Altaş Denizlispor’un alt sıralardan yukarılara doğru tırmanabilmesi adına çok önemli bir karşılaşmaydı. Beraberlik bile bir yerde bize yeterli gibi görünebilirdi ama ortaya konan futbol gerçekten çok kötüydü. Bursaspor bize öyle bir bilenmiş ki 0-0’ken bile futbolseverlerin büyük bir bölümü bu maçı izlerken Bursaspor’un kazanacağını düşünüyordu. Nitekim soyunma odasına 2-0 geride gittik. Geri dönüş yaptığımız maçları düşünerek ve özellikle o maçlarda ikinci yarıda skor bulduğumuzu hesap edersek belki bir beraberlik çıkarabiliriz dedik ama yenen üçüncü gol sonrası direncimiz iyice kırıldı. Oyuna ikinci yarı dahil olan Brahim Darri takımı kıpırdatıp şık bir de gol kaydetse de sonrasında pozisyon bile bulamadan skora razı olduk ve önemli bir kayıp yaşadık. 
Gençlerbirliği mücadelesi ise bu bahsettiğim maçların arasında en kötü performans sergilediğimiz maç olarak kayıtlara geçti. Bu karşılaşmanın ilk yarısında bırakın isabetli şutu herhangi bir hücum varyasyonumuz bile yoktu. Gol yemeden devreyi 0-0 tamamlamış olmak bizim için büyük şanstı. Bu görüntü ikinci yarıda da değişmedi. Kalemizde bolca pozisyon görürken rakip kaleciye isabetli tek bir şut bile çekemedik. 0.13 gol beklentisi ile maçı tamamladık. Ben bir futbolsever ve Altaş Denizlispor taraftarı olarak son dönemde bu kadar keyifsiz, bu denli boş bir mücadele izlememiştim. Maçın kazananı Gençlerbirliği olmalıydı ve öyle oldu. 
Menemenspor mücadelesinde de Gençlerbirliği mücadelesinden farklı bir mantalite ile çıktığımız söylenemez. Bu kez tek fark şu ki Menemenspor da hiç etkili olamadı. Hatta pozisyon terazisi olsa bizimki daha ağır basar. Denk güçler şeklinde sıkıcı bir karşılaşma oynandı. Gol beklentileri hemen hemen birbirine eşitti. Gol atanın kazanacağı bir karşılaşmaydı. O gol gelmeyince maç başladığı gibi bitti. 
Sonuç olarak şuraya gelmek istiyorum. Transferler sonrası ligde kalmak için yeterli bir kadroya sahip olduğumuzu söyleyenlerden biri de bendim. Ancak bu kadar ciddi sakatlık problemleri yaşayacağımızı hesap edememiştim. Rotasyonda yeterli değiliz. Derin bir kadromuz yok. Olası bir Ömer Şişmanoğlu yokluğunda onun yerini Muğdat’la doldurmayı hesap ederken onu da kaybettik. Orta alanda önemli bir alternatif olabilecek olan Onazi’yi gönderdik. Takımın beyni olan Aissati’den sezonun geri kalanında yararlanamayacağız. Hakan Çinemre formdayken 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Son maçta 11’e yazılabilecek oyuncularımızdan biri olan Okan Derici’yi de sakatlığa kurban verdik. Yine İlhan Depe gibi önemli sayılabilecek bir kanat oyuncusunu da kaybettik. Eksikler çok fazla. Bu eksiklerin dönmesi form tutması vs. derken ilk devrede fazla puan toplama hayalciliğine girmek olmaz diye düşünüyorum.
Kulübün transfer tahtası kapalı. Açmak içinde önemli bir miktara ihtiyaç var. Ancak yaşanan sakatlıklar ve görünen eksikler sonrası takviyenin şart olduğu aşikar. Şayet bu gerçekleşmezse işimiz gerçekten çok ama çok zor. Kadroya baktığımızda rahat ligde kalırız diyorduk ama tehlike çanları çalmaya başladı bence. Acil müdahale gerek. Düşersek kalkmamız çok ama çok zor olur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.