Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İTTİFAK SİYASETEN BİTSEDE MİLLİ OLARAK HEP VAR OLACAKTIR...

24 Ekim 2018, Çarşamba 08:48

20-Şubat-2018 Tarihinde Akp-MHP arasında kurulan Cumhur ittifakı yaklaşık olarak 8 ay sonra karşılıklı söylemler ve fikir ayrılığı nedeni ile MHP genel başkanı sayın Devlet Bahçeli tarafından bitirildiği söylenmiştir.

Cumhur ittifakı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk tarafından kabul görmüş yapılan seçimde S.66’lık bir oy oranı sağlanmıştır. İttifakı temsil eden Akp-B,56 MHP-,10 oy alarak seçimden galip gelmiştir. CHP-İYİ parti ve Saadet partisinin oluşturduğu millet ittifakı ise 3,95 oy oranında kalmıştır.

Bu dönemden sonra MHP-Akp arasında kurulan Cumhur ittifakı zaman, zaman kısık sesli sorunlar yaşasa da düne kadar devam edegelmiştir. Ancak sayın Bahçeli’nin Af talebinin akp tarafından kabul görmemesi ve kendisini hedef alan söylemlere maruz kalması belkide bardağı taşıran son damla olmuştur. Ayrıca Danıştay tarafından andımızın tekrar okullarda okutulması kararı ise ipleri koparmıştır. MHP andımıza sahip çıkarken Akp tarafından destek görmemiş hatta bazı bakanların MHP’ye yönelik söylemleri yangına barut dökmüştür.

Gelinen noktada ise ittifak kopmuş her iki parti de yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararı almışlardır.

Sayın Bahçeli’nin ve MHP tabanının hassasiyetleri gözetilmeliydi. 15-Temmuzda hainlerin ihanet kalkışmasının ilk saatlerinde herkes ne olacak dur bakalım diye beklerken basının karşısına geçip dik duran devlet adamıdır sayın Bahçeli. O süreçten sonra iç ve dış düşmanlara karşı devletin ve milletin bekası için tek yumruk olmak gerektiğini aklın yolunun bunu gerektirdiğini dile getirerek Akp ile zorlu ve güçlü bir yola girmiştir. MHP’nin tabanının ve kuruluş amacının hassasiyetleri gözardı edilmemeli özellikle andımız konusunda ve af konusunda daha özverili davranılmalıydı.

İttifak bitti diye ellerini ovuşturanlar bilmelidir ki ; Siyaseten ittifak bitse de devletin ve milletin beka sorunu baş gösterdiği ve sezinlendiğinde siyasi gelecek düşünülmeden tekrar can bulacağına eminim

Artık önümüzdeki süreçte ne olur? Bekleyip göreceğiz lakin ben MHP’nin daha da güçleneceği mevcut belediye başkanlıklarından sayılarını arttırarak daha fazla belediyelerde kazanma şansını yakaladığını hissediyorum.

Bir büyüğümüz demişti ya hani Nur içinde yatsın. “Siyasette 24 saat çok uzundur” hakikaten de öyle, Geçen yazımda bu kışı siyasetin ısıtacağını söylemiştim soğuklar başlamadan siyasetin sıcak rüzgarları esmeye başladı. Sanırım bizi şaşırtacak bir çok siyasi olaylara şahitlik edeceğiz.

Lakin milletin siyasetten çok ticarette sıkıntısı var piyasalar durgun, Faizler yüksek ekonomik kriz siyasi krizden daha çok hissettiriyor kendisini demem o ki ; Vatandaşın önceliği siyasi değil ticaridir.

SAYGILARIMLA...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.