Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

KADIN NEDEN ÇOK KONUŞUR, ERKEK NEDEN AZ KONUŞUR?

21 Mart 2022, Pazartesi 14:34
KADIN NEDEN ÇOK KONUŞUR, ERKEK NEDEN AZ KONUŞUR?

Merhaba sevgili dostlar. Bugün köşemde farklı bir konuda sizlerle kısa birkaç cümlede buluşmak istedim.

Kadın ve erkek konuşma konusunda neden farklıdır?

Bu konuda birçok değişik teori ve varsayım bulunmaktadır. Ama önemli birkaç noktaya özetle dokunmak istiyorum.

Keyifli okumalar.

Baştan belirteyim; ne kadın ne de erkek aciz ve zavallı değildir.

Erkekler neden az konuşur, neden ketumdur?

Erkekler çoğunlukla bilgi paylaşımı dışında konuşmayı pek tercih etmez. Genetiksel olarak avcıdır.

İlk çağlarda, yani taş devri adı verilen dönemlerde, insanlar avlanarak beslenirdi. Ve avcılığı çoğunlukla erkekler yapardı. Herhangi bir av hayvanı bulmak için ormana giden erkek sessiz kalmak zorundaydı. Eğer bir hayvan bulduysa, onu ürkütmemek için soluk alışverişine bile dikkat etmeli, yanındaki diğer insanlarla konuşmamalı, deyim yerindeyse çıt çıkarmamalıydı. Bu nedenle erkek sessiz ortama alışmıştır. Günümüzde bazı erkeklerin çocuk seslerinden ''rahatsız (!)'' olmasının nedenlerinden biri de bu sessizlik alışkanlığıdır.

Kadınlar erkeklere göre neden daha çok konuşur?

İlk çağlarda şimdiki gibi evler ve apartmanlar yoktu. Kadınlar mağarada hayatın doğallığı içerisinde erkeğin getireceği yiyeceği beklerdi (günümüzde evde erkeği beklemek gibi!). Bu sırada diğer kadınlarla çok rahat şekilde gerekirse yüksek sesle konuşur ve sohbet edebilirdi. Sonuçta av hayvanını ürkütmemek gibi bir sorunu yoktu. Böyle olunca kadınlar da çok konuşma özelliğine sahip oldu. Ayrıca, bilimsel bulgulara göre kadın beyninde erkeğe oranla yüzde 30 daha fazla bulunan Foxp2 adı verilen protein kadınların erkeklerden fazla konuşmasında önemli bir etkendir.

Başka bir etken ise; kadınlar da erkekler de birbirini özlerdi, ama kadın bu özlemini erkekle konuşarak, gün içinde yaşadıklarını anlatarak gidermeye çalışırdı. Erkek ise kadının yanında olmayı, ona fiziksel yakınlık kurmayı seçerdi ve sessiz kalırdı.

Erkek yapısal olarak az konuşur, kadın ise paylaşımcılık ve duygusallık nedeniyle çok konuşur. Ayrıca kadınların erkeklere göre mutfak ustalığının nedenlerinden biri de şudur; kadın, eve gelen yiyeceği sanata dönüştürür, eski çağlardan beri kadın el becerisinde oldukça ustalaşmıştır.

Kadınlara karşı ''dır dır etme'' suçlaması ise tamamen haksızdır. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi, kadın paylaşımcıdır. Duygu aktarımını sever. Üzüntülü de olsa, neşeli de olsa kadın sevdikleriyle bütün her şeyini paylaşmayı ister. O yüzden erkekten de aynı içtenliği bekler. Genel olarak kadın güvendiği insanlarla konuşur, ki en çok da eşiyle bunu yapmak ister. Eğer erkek gerekli fedakarlığı yapıp kadını dinlemiyorsa, kadın üzülür ve öncelikle sakin bir şekilde erkeğe bunun mesajını verir. Buna rağmen karşılık alamazsa sitem eder ve kendisine karşı erkeğin ilgisizliğini göz önüne serer. Tartışmalarda da bu böyledir. Kadın, doğası gereği anaçlık ruhuyla sevgi ve şefkat yaklaşımları gösterir. Sorunları eşiyle açıkça konuşup birlikte çözmek ister. Erkek ise sessizliğinden dolayı geride durur, ki bu da kadının doğasına terstir.

Sevgi, ilgi ve paylaşımın olduğu evlilikler kolay kolay parçalanmaz.

Saygıyla, sevgiyle, güvenle, sağlıcakla ve mutlu kalın, hoşça kalın değerli dostlar.

İyimser Danışmanlık olarak hem bireysel hem de evlilik, kişisel gelişim, iletişim vb. sorunlarınızın çözümü konusunda size destek verebilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İyimser Danışmanlık

Tel: 0258 408 80 40

Instagram: iyimser_danismanlik

İnternet Adresi: iyimserdanismanlik.com (Sitemiz yapım aşamasındadır).

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.