3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

KOLAY GÖRÜNÜMLÜ ZOR MAÇ 

19 Eylül 2021, Pazar 13:40
KOLAY GÖRÜNÜMLÜ ZOR MAÇ 

Denizlispor üst üste aldığı Bandırmaspor, Manisa FK ve Ankaragücü yenilgilerinin ardından Eyüpspor gibi güçlü bir takımı deplasmanda, moralli bir Adanaspor’u ise sahasında aynı skorlarla 2-0 mağlup etmeyi başardı. Camia olarak zorlu bir fikstürden çıktık. Hele ki en son kurulmuş bir takım olarak böylesine zorlu maçlar oynamış olmak çok daha fazla öneme sahipti. Bu haftaki rakibimiz Altınordu. 5 haftalık süreçte karşılaştığımız rakiplere baktığımız zaman nispeten daha kolay denebilecek bir rakip İzmir temsilcisi.
Ancak ben kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum. Altınordu yıllardır, İspanya’da Athletic Bilbao’nun uyguladığı sistemi uyguluyor ve yabancı oyuncu transferi yapmıyor. Altyapıdan besleniyor ve takıma ağabeylik yapacak bir iki isim takviye ederek yıllardır bir şekilde bu ligde tutunmayı başardılar. Geçen sezon play-off finali oynadıklarını da hatırlatalım. 
Biraz önce diğer rakiplerimize göre nispeten daha kolay bir rakip dedim Altınordu için ama bazı şeyleri de belirtmekte fayda var. Rakibin tıpkı bizim gibi üç puana fazlasıyla aç olduğunu söylemeliyim. İlk 5 haftada sadece 1 galibiyet aldılar.(Sahalarında Bursaspor’a karşı 2-1)Bunun dışında Keçiörengücü ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp, sahasında Tuzlaspor’a 3-1, deplasmanda İstanbulspor’a 3-0, ve son hafta, Çarşamba günü oynanan maçta Gençlerbirliği’ne 3-2 kaybettiler. Sadece 4 puanları var. Son Gençlerbirliği mücadelesinde oyuna ikinci yarı dahil olan Metehan Yılmaz ve Sami Satılmış kırmızı kart gördü ve bu oyuncular temsilcimize karşı forma giyemeyecek. Yedek kulübesinden geldiklerini düşününce çok da önemli eksikler diyemeyiz bu futbolculara. İleri uçta tecrübeli bir forvetleri var Ahmet İlhan Özek. Geçen sezon sadece 20 maçta ilk 11 başlamasına rağmen 14 gol atan genç yıldız Enis Destan da yine Denizlspor’un başına iş açacaktır, savunmamızı fazlasıyla zorlayacaktır. 
Yedikleri 11 golle ligin en çok gol yiyen takımları arasındalar. (Gençlerbirliği ve Menemenspor’la birlikte) Ancak hücum hattında da skor sıkıntısı yaşamıyorlar. 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilirken rakip filelere 6 gol bırakmayı başardılar. Denizlispor ise son iki maçta kalesini gole kapatarak maç başına yediği gol ortalamasını aşağı çekti. (5 maçta 6 gol yedik) Hücumda ise son iki maçta 4 gol bulduk. Bu 4 golün üçü Ömer Şişmanoğlu’ndan gelirken diğeri penaltıdan Muğdat Çelik’ten geldi. Eyüpspor karşısında pozisyona girmekte zorlandık. Ama skor bulduk sonuca gittik. Çok pozisyon verdik. Şansımızın da yardımıyla gol yemedik. Adanaspor’a da çok fazla pozisyon verdik diyebilirim. Ancak Eyüpspor maçından farklı olarak net fırsatlar da yakaladık. Onları değerlendirmiş olsak, gol de yesek Adanaspor’u yine mağlup etmiş olurduk kuşkusuz. 
Uzun lafın kısası hala hazır bir takım olduğumuzu düşünmüyorum. Zor bir fikstürden çıktık, şimdi kolay maça çıkacağız gibi görünüyor. Ama rakip bizden çok genç ve dinamik olacaktır sahada. Ve tüm bunların yanında mutlak galibiyet parolası ile mücadele edeceklerdir. Bu fikstürün en zor maçına yarın çıkacağız bence. Aman rehavete kapılmayalım. Ayaklarımız yere sağlam bassın. Şu maçı da kazasız belasız atlatalım.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.