Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

KRİTİK 6 HAFTA

30 Eylül 2022, Cuma 15:35
KRİTİK 6 HAFTA

Hep dedim yine diyorum. Altaş Denizlispor lige gerçekten zor bir fikstür ile başladı. 6 haftada şu an ilk 6’da bulunan Eyüpspor, Bandırmaspor ve Sakaryaspor ile mücadele etti, puan çıkaramadı. Deplasmanda kaybettiği Manisa FK play-off hattından sadece 1 puan uzaklıkta. Sahasında berabere kaldığı Çaykur Rizespor ligin en değerli kadrolarından birine sahip. Sadece milli ara öncesi Gençlerbirliği mücadelesini ayrı bir kefeye koyabiliriz. Zaten o maç da kazanmaya en yakın olduğumuz, yaklaştığımız mücadele olarak kayıtlara geçti. 

Evet 6 haftada gelmeyen galibiyet, umut vermeyen futbol, alınan sadece 2 puan… Bunlara tamamına hatta daha fazlasına bakıldığı zaman ortada dişe dokunur bir başarısızlık söz konusu. Ancak şunu da ıskalamayalım. ‘Düştük, öldük, bittik’ moduna girmenin de pek bir manası yok. Bugünden itibaren 7’nci haftası oynanacak daha ligin. Yola daha yeni çıkılmışken yelkenleri suya indirip birilerini günah keçisi ilan ederek idam sehpasına götürmenin ise hiç ama hiç gereği yok. 
Bunu neden söylüyorum? Önümüzde çok kritik bir 6 hafta var. İlk rakibimiz Erzurumspor FK. Henüz daha kış şartları gelmemişken bu maçı aradan çıkarıyor olmak bence temsilcimiz için büyük bir avantaj. Tıpkı ekibimiz gibi onlar da transfer tahtasını açamayarak sezona başlayan ekiplerden bir tanesi. Geçen seneye nazaran büyük güç kaybettiler. Geride 5 maç bıraktılar ve galibiyet alamadan 3 beraberlikle sadece 3 puan toplayabildiler. Denk güçler kapışması olacak diyeceğim ama ben Erzurumspor FK maçının böyle bir maç olduğunu düşünmüyorum. İzlediğim maçları var ve bu maçlarda hiç ışık vermeyen bir ekip Erzurumspor FK. Çoğu takımın da en az 1 maçını izlemişimdir küçük de olsa bir değerlendirme yapabilme adına. Emin olun bu takımlar arasında en zayıf halka Erzurumspor FK’dır. 

Bu anlattıklarımla rakibi küçümsemek gibi bir derdim yok. Tek derdim temsilcimizin bir şeylerin farkına varıp, kazanabileceğini görebilmesi. Belki bu yazıyı maç öncesi okurlar da +1 daha dirençli oynarlar deplasmanda. 
Kritik haftalar dedik ucu açık kalmasın. Bir sonraki maçımız ligin yeni ekibi Pendikspor’la olacak. İçerde oynayacağız ve ben tıpkı Erzurumspor FK maçı gibi bu maçı da kazanma ihtimalimizin yüksek olduğu maçlardan biri olarak görüyorum. Evet beklenenden iyi başladılar lige ama son 3 haftada kazanamadılar ve kırılganlar. Sonra deplasmanda Boluspor’la oynayacağız. Bizi kolay kolay mağlup edemeyen bir rakip. Onların da geride kalan haftalar da futboluyla beni şaşırttığını söyleyemem. Neden bir galibiyet çıkmasın ki… Altınordu. Sürpriz galibiyetleri olan, bazen beklenenden daha iyi skorlar alabilen bir ekip ama tecrübe yok her zamanki gibi. Bu maçı da kazanabiliriz. Göztepe deplasmanı burada en zor geçecek maçlardan olarak göze çarpıyor ancak onlar da bir türlü toparlanamadılar. Ben oraya en az 1 puan yazabilirim. Ve kritik haftaların sonuncusu Tuzla maçı. İçerde oynayacağız. Geçen sezon en ihtiyacımız olduğu anda bizi içerde mağlup ettiler. Bunun bir rövanşı gibi geçecek bir mücadele. Geçen sezon da bu sezon da bana kalırsa çok çok iyi olduklarını söylemek güç. 3 haftada 1 puanla başladıkları ligin son 3 haftasında 7 puan aldılar. Özellikle ligin ilk haftasında 1-1 berabere kaldıkları maçı izledim ve sahadaki futbollarını beğenmedim.

Velhasıl şunu diyeceğim. Kötü atlattık ama zoru atlattık. Bizim için lig sanki bu haftadan itibaren başlayacak. Rakipler dişimize göre. Kayıpların telafisinin olabileceği bir 6 hafta olarak görüyorum ben önümüzdeki süreci. Bunlar sadece bir öngörü ve değerlendirme. Gerisi sahada mücadele edecek olan futbolculara kalmış. Bahisseverler için kesinlikle bu öngörüler yatırım tavsiyesi değildir. Şaka bir yana artık sirkelenip kendimize gelme zamanı. Rakipler uygun. Seri galibiyet ve puanlarla artık sevinme zamanımız geldi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.