3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

MAÇ 90 DAKİKA EY HOROZ!

03 Aralık 2021, Cuma 16:27
MAÇ 90 DAKİKA EY HOROZ!

Altaş Denizlispor yarın çok kritik bir mücadeleye çıkacak. Olası bir galibiyet bizi play-off potasıyla çok ama çok yaklaştıracak. Olası bir mağlubiyet ise bizi ateş hattının içerisine tekrar geri sokacak. Bu maçta beraberlik bile bizim için yeterli bir sonuç olmayacak. Ya üç puan ya puan!
Peki Bursaspor’u yenmek için ne yapmamız gerekiyor? Bir kere kendi sahamızda oynayacak olmamız bizim için çok ama çok büyük bir avantaj. Çünkü hanemizdeki 15 puanın 10’unu biz Denizli Atatürk Stadı’nda kazandık. 3 mağlubiyet aldık ama bu 3 mağlubiyetin 2’sini henüz kadromuzu oluşturmadığımız Bandırmaspor ve Ankaragücü karşılaşmalarında aldık. Yani transferler sonrası sahamızda sadece bir takım bizim bileğimizi bükebildi. O da bu sezon kadrosunun hakkını veremeyen, sezon öncesi pek çoklarının şampiyonluk adayı olan Samsunspor ki Karadeniz ekibi karşısında da öne geçtiğimizi, ilk yarıyı önde tamamladığımızı ancak ikinci yarıda şanssız bir şekilde 3-2 kaybettiğimizi hatırlatayım. 
Şimdi en can alıcı noktaya gelmek istiyorum. Şu başlığımda da belirttiğim 90 dakika meselesine. Klişedir bu öyle değil mi? ‘Maç 90 dakika beyler’, ‘Son düdük çalmadan maç bitmez’ vs. Ancak birileri hakikaten bizim futbolcularımıza futbolun 90 dakika olduğunu söylemeli, bunu kafalarına kazımalarını sağlamalı. Serhat Gülpınar döneminde de hep aynı şeyden bahsettik. Karşılaşmaların ilk yarılarına vasat başlıyoruz. Rakibe topu veriyoruz, almak için çok koşuyoruz ve haliyle de yoruluyoruz. Özellikle son maçlarda bunun sıkıntısını çok çektik. Balıkesirspor, Kocaelispor ve Keçiörengücü bu rakibe ilk yarılarda teslim olma konusunda bizi cezalandırdı. Erken gollerle geri düştük. Ama ilginçtir ki bu adı geçen maçlardan 7 puan toplamayı başardık. Bu üç maçta attığımız 5 golün tamamını mücadelelerin ikinci yarılarında, büyük çoğunluğunu son bölümlerinde kaydettik. 
Buradan Fatih Tekke’den rica edeceğim. Şu maçlara baskılı başlayalım artık ya da rakibi karşısında ezilmeyen bir futbol oynayarak ilk yarılara start verelim. Belli ki rakibi kendi yarı sahamızda kabul ettiğimizde sıkıntıya giriyoruz. Bunu yaşamayalım. Ligde oynadığımız son 6 maçta 6 gol bulduk ve bu gollerin hiçbirini ilk yarıda atamadık. Çok ilginç değil mi? Atamadığımız gibi bir de yiyoruz. Attığımız zaman kaybediyoruz, yediğimiz zaman kazanıyoruz gibi ilginç bir durum oluştu geçmiş fikstüre baktığımızda. 
Maçların içerisinde dönem dönem çok iyi futbol oynuyoruz. Lütfen şu iyi futbolu artık 90 dakikaya yayalım. Çünkü ilk haftalar, alışma dönemi bahanesinin arkasına sığınılacak dönemi çoktan geçtik. Düdük çalmadan maç bitmiyor. Ne kazanılıyor, ne de kaybediliyor. Hadi bir de bonus bir tahmin vereyim son olarak. Bu maçta en azından bir puan alacağız bundan eminim. Ama galibiyet çok tatlı olmaz mı be sevgili okurlar…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.