Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Neden Arkadaş Edinemiyorum?

15 Mart 2022, Salı 10:31
Neden Arkadaş Edinemiyorum?

Arkadaş edinebilme, iyi ilişki kurma ve yürütebilme becerisi her bireyde bulunması gereken bir beceridir. Her ne kadar bazıları yanlız bir hayat yaşamayı seviyorum ve hayatıma kimse girmesin dese de başka kişinin varlığına çoğunlukla ihtiyaç duyarız. Günümüzdeki genç nesilde, arkadaşlık daha çok sosyal medyadan ibaret olmaya başladıkça gerçek hayatta arkadaşlık kurma konusunda zorlanmanın daha da arttığını görüyoruz.

Utangaç ve özgüven eksikliği yaşayan kişilerin arkadaş edinme ve sosyal ilişkilerini yürütebilme konusunda sorun yaşadıkları görülür. Arkadaş edinmede ve uzun süreli ilişkileri yürütebilme becerisinde sorun yaratan diğer problemler arasında kişi eleştiriye olan tahammülsüzlüğü ve mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olmasıdır. Arkadaş edinmede bir diğer önemli kriter eğer arkadaşınız size çoğunlukla iyi geliyorsa hataları ya da kusurları olsa da şans verilmelidir. İnsan olarak hepimiz hata yapıyoruz ve hepimizin kusurları var olduğu unutulmamalıdır.

En önemlisi ise doğru iletişim kurulmalıdır. Bulunmuş olduğunuz ilişkide sadece kendinizden bahsediyorsanız ve arkadaşlarınızın anlattıkları ile ilgilenmiyorsanız burada sağlıklı ilişki kurulması mümkün değildir. Hepimizin hayatında yakın arkadaşları olmalı. Eğer sağlıklı giden bir arkadaş ilişkiniz varsa ruhsal sıkıntıların üzerinden gelmek kolaydır.

Kötü giden ilişkiler kişileri ruhsal olarak hasta eder. Ruhsal sıkıntılar ise zaman içerisinde bedensel olarak hastalanmalar başlayacaktır. Dolayısı ile kişilerin ilişkilerini daha sağlıklı sürdürebilmesi için yardım alınması faydalı olacaktır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.