Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Özel Güvenlikler Sorunlarına Çare Arıyor 

10 Ekim 2020, Cumartesi 13:00
Özel Güvenlikler Sorunlarına Çare Arıyor 

Sayıları 35.000’i bulan Özel güvenlik görevlileri platformu sosyal medya yöneticisinden bir mail aldım. Özel güvenlik görevlileri ne istiyor? Sorunları ne? Nasıl bir çözüm sunuyorlar. Onlardan iyi anlatamazdım.
Hayatın her anlamında bizlerin can ve mal güvenliğini sağlamada yardımcı unsur özel güvenlik görevlilerinin sorunlarına çare olmak için seslerini duyurabiliyorsam ne mutlu, buyrun sevgili dostlar
Sizi gelen mail ile baş başa bırakıyorum...

Merhabalar.

Ben TÜRKİYE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ PLATFORMU sosyal medya yöneticisi yim. Platform olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde yerel gazeteler de Özel Güvenlik görevlileri ile alakalı haberler yaptırıyoruz.  Sizden de bir haber yapmanızı sizden rica edecektim. Bilindiği üzere özel güvenlik görevlileri 5188 sayılı 2004 yılında çıkarılan bir yasadır bizlerde bu yasaya bağlı olarak hastanelerde, devlet dairelerinde, AVM’lerde, Hava limanlarında, otogarlarda, metro istasyonlarında, turizm, tarihi ören yerleri ve  müzelerde, park ve bahçelerde hatta mezarlıklarda bile bizlerden birer meslektaşımız var. hemen hemen hayatın her alanında bizler görev almaktayız ve devletimizin bize sunduğu olanaklarla zar zor görevimizi ihmal ediyoruz. Sayılarımız 350000 aktif görevi başında çalışan ve 1 milyon 200 bin özel güvenlik görevlisi belgesi almış ya şuan işsiz ya da bazı sebeplerden geçim sıkıntısına dayalı yada mesleğin vermiş olduğu sıkıntılara dayanamayarak mesleği bırakıyor.
 Bizlerin çok fazla sorunları var yukarıya da yazdığım gibi su anki meslek mevcut çalışanların ne doğru düzenli çıkarılmış bir yasaları var nede sosyal hak ve imkanları var. Çoğunun mesleğe bağlı oluşan mesleki hastalıkları oluşmakta, yetkileri yok denecek kadar kısıtlı beş yıl da bir yenileme yaptıkları belge ücretleri, standart olmayan maaşları fazla mesai yaptırılıp haklarının verilmemesi kendi rızası dışında işten atılmalar, tazminatı birikmesin diye isden kovulmalar bir sürü nedenlerle mağduriyet yaşamaktadır meslektaşlarımız.

Bizler ne istiyoruz?

Standart bir maaş garantisi istiyoruz.
Sabit bir iş garantisi istiyoruz.
Beş yılda bir yenilenen kimlik ve belgenin kaldırılmasını istiyoruz.
Mesleğe dayalı bozulan sağlık sorunları ve mesleki zorluklar nedeniyle erken emeklilik istiyoruz.
Devletimiz tarafından görevlendirilmek işverenlerin oyuncağı olmak istemiyoruz.
Her savunma birimi gibi kendimizi mesleğin gerektirdiği kendi hayatı ve aile hayatına kastedilen tehlikelere karşı taşıma ruhsatı istiyoruz.
Düzenli bir mesai çalışma saatleri istiyoruz.
Genel kolluğa yardımcı mahiyette görev yapıyor olmamız nedeni ile devletimiz nezdinde mesleki itibarın artırılması için yetki istiyoruz. Halka açık alanlarda görev yapıyoruz toplum bilinci sen kimsin mantığına dayalı yaklaşması adına yetkilerin caydırıcılık olması acısından yetki istiyoruz.

Aslında çok şeyler istemiyoruz sadece bu mesleği yaparken yaşanılan zorlukların karşılığında rahat görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Bizler her zaman olduğu gibi devletimizin bize sunduğu olanaklarla zar zor şartlarda görev yapan Ülkemizin bir savunma mekanizmasıyız. Her zamanda devletimizin ve milletimizin yanında görevlerimizi cansiperane yapmaya devam edeceğiz.

Lütfen sesimize kulak veriniz. Küçük de olsa bir köşenizde bir yer veriniz.

Umarım sesinizi bir duyan olur kardeşim. Çok şey değil istedikleri aslında layığı ile görevlerini yapmak ve yapmalarına imkan sağlamak...

Mehmet KARACA kardeşime meslektaşları adına verdiği bu çaba için teşekkür ederim...


 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.