Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

RAKİBİN SAVUNMA ZAAFI

26 Eylül 2021, Pazar 14:49
RAKİBİN SAVUNMA ZAAFI

Denizlispor, rakip için hem önemli bir rövanş, hem de sıkıntılı süreci atlatma fırsatı olan bir maça çıkacak. Denizlili futbolseverler çok iyi hatırlar ki, 2017-2018 sezonunda iki ekip de düşme hattında yer alıyordu. Gaziantepspor ve Manisaspor, TFF 1. Lig’e erken veda ederken, Denizlispor ve Samsunspor ligden düşen üçüncü takım olmama adına büyük bir çekişme içerisindeydi. Fikstür bu ya ligin bitimine üç hafta kala iki ekip Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda 6 puanlık bir maça çıktı. Samsunspor, karşımıza çıkana kadar son 5 maçında 3 mağlubiyet almış ve bu süreçte sadece 2 puan toplayabilmişti. Bu mağlubiyetlerden birini de deplasmanda ligden düşmesi zaten kesinleşmiş olan ve sezon bitimini bekleyen ve rakibimizin karşısına çıkana kadar sadece 1 galibiyeti bulunan Gaziantepspor karşısında aldı. Uzatmayalım maç günü geldi çattı. Bütün Samsunlu taraftarlar tribündeki yerini aldı. Samsunspor, Denizlispor karşısında mücadeleye çok iyi başladı ve henüz 2’nci dakikada Ahmet Cebe ile skor üstünlüğünü ele aldı. 15’inci dakikada gelen Ercan Yazıcı’nın golü skoru bir anda 2-0’a getirdi. Samsunlu taraftarlar büyük sevinç içerisine girdi ve galibiyet şarkıları söylemeye başladı. Ancak Denizlispor’da o maçta yedek kulübesinde oturan Mehmet Akyüz faktörü hesaba katılmamıştı. 37’nci dakikada oyuna giren yıldız golcü 43’üncü dakikada sahne alarak temsilcimizin soyunma odasına 2-1 gitmesini sağladı.
Gelelim ikinci yarıya. Belki de o sezonun en çekişmeli maçı oynandı Samsun’da. İki teknik adam tam bir satranç oynar gibi oyun içerisinde sistem değiştirdi, oyuncu değiştirdi. Galibiyet için bütün kartlar oynandı. Horoz, kötü giden rakibine karşı mağlup olup avantajı vermek istemiyordu. Tehlikeli ataklar birbiri ardına gelişse de skor bir türlü değişmiyordu. Ta ki 75’inci dakikaya kadar. 37’de girip 43’te skoru değiştiren Mehmet Akyüz, tekrar sahne aldı ve Samsun tribünleri buz kesti. Aslında beraberlik iki takımın da işine gelmiyordu ama Denizlispor için bu denli kötü başlanan deplasmandan bir puan almak çok önemliydi. “Yenemiyorsan yenilme, düşme hattındaki rakibine avantajı verme” mantalitesi ile oynadı yeşil siyahlılar kalan dakikaları. Nitekim mücadele 2-2 sona erdi ve derin bir nefes aldık. 
Ancak yeterli miydi buradan alınan bir puan tabi ki değildi. Önümüzde iki maç daha vardı. Gaziantepspor ve Boluspor maçları. Gaziantepspor maçı cepteydi ve 5-0 kazandık. Samsunspor ise o hafta Giresunspor’a 2-1 kaybetti ve puan cetvelinde rakibimizin üstüne çıktık. Son hafta Boluspor’u yenip önümüze bakacaktık ancak olmadı ve mücadeleyi kaybettik. Samsunspor ise ilk yarıda 2-0 öne geçtiği maçta Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalınca ligde kalan biz olduk, Samsunspor ise bir alt ligin yolunu tuttu. 
Diyeceğim o ki ne Samsunspor taraftarı ne de camia o sezon oynadığımız maçı asla unutmamıştır. O unutulmaz maçtan sonra rakibimizle ilk kez karşı karşıya geleceğiz. Onlar rövanşı almak isteyecek biz ise Altınordu mağlubiyetini telafi etmek isteyeceğiz. Bu hafta oynayacak olduğumuz maça dönecek olursak başlığımda da belirttiğim üzere Samsun’un bu sezon tıpkı geçen sezon olduğu gibi çok iyi kadrosu olsa da ilk 5 maç sonunda savunmada gösterdikleri performansı değerlendirmemiz lazım. İlk hafta transfer tahtasını açamamış, ligin en büyük düşme adaylarından Balıkesirspor’dan dahi sahalarında gol yediler, 3-1 kazanmalarına rağmen. Ardından ligin gol yollarındaki en sıkıntılı takımlarından biri olan Kocaelispor’a deplasmanda 1-0 mağlup oldular. (Kocaelispor son hafta güçsüz Balıkesirspor’u 3-1 yendiği maça kadar, 4 haftada attığı tek golü Samsunspor’a attı.) Keçiörengücü’nü 2-0 mağlup etseler de maç içerisinde rakibe şanslar verdiler. Asıl bomba şu ki öne geçtikleri maçta 2-1 geriye düşüp 10 kişi kalmış Bursaspor’dan iki gol daha yiyerek deplasmanda 4-1 kaybettiler. Son hafta Gençlerbirliği biraz daha becerikli olabilse Samsun deplasmanında farklı bir skorla galip gelebilirdi ki Samsunspor puanı son dakikada kurtardı. Savunmada büyük boşluklar veriyorlar. Bunları bizde değerlendirecek çok fazla oyuncu var. İstediğimizde gol pozisyonu bulabiliyoruz. Gençlerbirliği gibi oynarsak ve becerikli olabilirsek istediğimiz sonucu alırız. Güzel bir maç bizi bekliyor. Başarılar Horoz…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.