Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

RAKİP ÇOK GÜÇLÜ

20 Ağustos 2021, Cuma 13:21
RAKİP ÇOK GÜÇLÜ

Denizlispor sezonun ikinci maçında Manisa FK’ya konuk olacak. Gönül ister ki maç öncesi güzel şeyler yazalım, galibiyet söylemleri üretelim ama üzgünüm. Böylesine bir dönemde karşımıza çıkabilecek en tehlikeli ekiple oynayacağız hem de deplasmanda. Tehlikeli diyorum çünkü Manisa FK’nın bu sezon TFF 1. Lig’de durmaya hiç niyeti yok. Transferlerini de bu çerçevede gerçekleştirdiler zaten. Sezonun ilk maçında İstanbulspor karşısında geçen sezon 2. Lig’de bıraktıkları yerden devam ettiler ve deplasmanda 4-3 kazandılar. 
Tehlikeli bir rakip dedik bu konuyu biraz daha açalım. Geçtiğimiz sezon 2. Lig’de oyunun biraz daha savunma yönünü düşünerek sonuca giden bir yapısı vardı Manisa FK’nın. Maçlarının genelinde kısır skorlar görüyorduk. Ama bu sezonun ilk maçında gördük ki yapılan transferlerle birlikte önce hücum sonra savunma düşünülmüş. Zaten İstanbul deplasmanında alınan 4-3’lük skor da bunu bize gösteriyor. 
Yapılan transferler dedik. Biraz da onlardan bahsedelim. Gelenler ve gidenleri tarttığımızda güç kaybettiklerini söylemek çok zor. Çünkü lig değiştirdiler ve kalitelerini yükseltmeleri gerekiyordu. Bunu da ziyadesiyle başardılar. Hücum hattına alınan Orgill, daha ilk maçtan doğru aşı olduğunu bizlere gösterdi. Yine hücum hattına alınan Tormin ve Tabekou da güçlerine güç katacaktır. Orta sahaları da çok kuvvetlendi. Mura takımından alınan Kouter, Kasımpaşa’dan gelen Anıl Koç, Gaziantep FK’dan gelen Andre Sousa, Tabor’dan alınan Leon Sever, Denizlispor forması giyen Kubilay Aktaş sayabildiklerim. İlk maçta gördük ki uyum sorunu yaşamıyorlar ve bunu çabuk atlatmışlar takım halinde iyi oynuyorlar ve sonuca gitmekte zorlanmıyorlar. İstanbulspor karşısında kaleyi buldukları 7 isabetli şutta 4 gol buldular. Orta saha ve hücum bağlantısı çok iyi işliyor takımda. Tek avantajımız Hatayspor’da önemli işler yapan Selim Ilgaz’ın sakat olması. 
Yeni transferlerimizin lisansı bu maça yetişecektir ve sahada olacaklardır. Bir direnç göstereceğiz bu aşikar ama ben tıpkı Bandırmaspor maçında olduğu gibi bu maçtan da ümitli değilim. İç sahada güçlü İstanbulspor’a onu yapan bize ne yapar? Yine tek güvencemiz savunmamız ve kalemiz. Ama bunu da aşacak güçte futbolculara sahipler. İşimiz gerçekten çok zor. Rakip gerçekten çok güçlü…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.