Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ramazan Bayramı’nda Beslenme

18 Nisan 2023, Salı 18:08
Ramazan Bayramı’nda Beslenme

Ramazan ayında uzun sürekli açlığa alışmış̧ metabolizmamızın zorlanmaması adına bayramda beslenme önemli bir konu haline geliyor. Bu süreçte 1 ay boyunca boş kalan mideyi fazla besin tüketerek yormamak gerekiyor. Bayramı eski beslenmeye adaptasyon dönemi olarak düşünebiliriz.

Değişen beslenme düzeninden sonra metabolizma ve bedenin uyumu açısından gün içinde aşırı besin tüketiminden kaçınılması gerekiyor. Güne; besleyici, doyurucu ve güzel bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Bu sayede gün içinde iştah mekanizmanızı kontrol altına almakta zorluk çekmezsiniz. Ara öğün yaparak beslenmeyi gün içine yayıp ana öğünlerde liften zengin olan yeşillik ve salatalara yer verebilirsiniz.

 Su tüketimine önem vermeli ve günlük 2,5 -3 litre su içmeye özen göstermelisiniz. İçecek tercihlerinizi de şekerli, asitli içecekler yerine ayran, maden suyu, bitki çayları, şekersiz cay ve kahveden yana kullanabilirsiniz.

Bu gibi özel günlerde ikram seçenekleri oldukça çeşitli ve yüksek kalorili olabilir. Daha küçük porsiyonlar tercih edip şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılara yönelebilirsiniz. Şerbetli tatlılarda ise porsiyon kontrolü yapıp tadımlık olarak tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi hareket etmek bu günlerde de oldukça önem kazanıyor. Gideceğiniz yerlere yürümek, asansörle çıkacağınız katlara merdivenle çıkmayı tercih ederek küçük değişiklikler ile hareketi ve enerji harcanımını arttırabilirsiniz.

Şimdiden hepinize sağlıklı, huzurlu ve sevgi dolu bayramlar dilerim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.