3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Sağlık bakanı denizli ekonomisine karışıyor mu?

25 Ağustos 2017, Cuma 11:41

Sosyal medyada Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’nin 22 Ağustos 2017 tarihli paylaşımını görünce bu soruyu sormadan edemedim. Evet, Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan  acaba ekonomi ile ilgili ne  gibi kararlar alıyor? Sayın Demircan’ın ülke ve Denizli ekonomisi ile ilgili aldığı kararlar nasıl yansıyor geleceğimize?

Bunu nereden mi çıkardım.  Elbette  Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’nin resmi hesabından yaptığı twitter paylaşımından . Bu resmi paylaşımı kendi hesabından da kamuoyuna aktaran Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Sayın Berna Öztürk’ün retweet etmesinden.

Ne yazıyor bu paylaşımda  :“Ekonomi Bakanımız Sayın @ZeybekciNihat 'ın söz ve talimatları doğrultusunda Çivril'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacak”

 Evet, o zaman bende sormadan edemiyorum. Ağız ve diş Sağlığı merkezini Ekonomi Bakanının talimatı ile kuran bir sağlık sisteminde, Sağlık Bakanın ekonomiye müdahalesi  kadar doğan ne olabilir ki?

“ Bunda ne var?  Memleketimize  hizmet geliyor. Kötümü işte? ! diyenlerde olabilir . Onlara da şunu söylemek isterim. Bir bakanın kentine hizmet getirmesi için çalışması, yatırımlardan en büyük payı  almak için gayret göstermesi çok normaldir. Ama  kendi bakanlığı  dışında  bir bakanlığın görevi ile ilgili talimat vermesi  en basit tabir ile ‘şık’ değildir, mevkiidaşına ayıptır.

Ha daha önce Çivril Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi programa alınmışsa en az bu  talimat kadar büyük bir sorun vardır. Bu paylaşımı yapan kamu görevlileri  makamlarını korumak  ve Sayın Zeybekci’ye yaranmak adına böyle bir tweet  atmışsa durum daha da vahimdir.

Acaba son günlerin moda deyimi ile  Bakanlıklar arasında da mı metal yorgunluğu var ?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.