Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sayılamayacak Kadar Çoktuk…..

10 Temmuz 2017, Pazartesi 15:53

Sayılamayacak Kadar Çoktuk…..

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nunadalet yürüyüşü, İstanbul Maltepe’de düzenlenen miting ile sona erdi.

Adalet yürüyüşü ve mitin ile ilgili  çok şey yazıldı çizildi ve söylendi. Bunları buradan tekrarlamanın bir anlamı yok artık. Ama herkesin  hemfikir olduğu  ve Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun da ısrarla altını çizdiği  konuyu bir kez daha tekrarlayalım. 9 Temmuz  bir son değil bir başlangıç. Türkiye’de toplumsal muhalefetin eylemliliğinin kararlı açıklaması bu.

Ezber bozan ve dev bir miting ile taçlanan  bu anlamlı yürüyüşün  sonunda kamuoyu ile paylaşılan 10 madde ise önümüzdeki günlerde de gündemdeki yerini koruyacak.

Maltepe’de gerçekleştirilen adalet buluşması ardında başlatılan katılımcı sayısı tartışması ise adeta kelimenin tam anlamı ile keçiboynuzu  çiğnemeye benziyor. Mitingi canlı yayınlayan birkaç televizyon kanalı  yüzbinler derken İstanbul Valiliği’nin açıklaması  ne kadar komik kaçtı. Ve bu tartışma bana Nazım Hikmet’in ‘ Neyi Bildirir Sayılar’ (*)şiirini hatırlattı.

Ankara’dan başlayıp  İstanbul’da sona eren 25 günlük direnç yürüyüşü. Bu yürüyüş sonrası haykırılan milyonların talebi….

Unutulmaz bir kalabalık…

Evet ilk söylediğimizi sonda da söyleyelim.

Siz ne derseniz deyin hiçbirşey eskisi gibi olmayacak

Ve biz sayılamayacak kadar çoktuk……

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.