Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

SEÇİM İÇİN ANKET ŞİRKETLERİ İŞ BAŞINDA

13 Ekim 2018, Cumartesi 08:45

Ofiste otururken ismini vermeyeyim bir anket şirketinden iki arkadaşımız geldi. Anketörlük görev kartını gösterdikten sonra soruları sormaya başladı. Pamukkale Belediye başkanımızı yeterli buluyor musunuz ? Gibilerinden hemen hemen her konuda tüm sorulara samimiyetimle cevap verdim.

Belediyecilik halkın katılımcılığı ile birlikte olursa daha iyi olur. Zaten halk içinde takdir gören Başkan’ın ankete ihtiyacı yoktur.

Ama ben anket İçin daha erken olduğuna inanıyorum. Rakipleri görmeden sahaya çıkmamak gerekir. Anket görevlilerinin bana sorduğu sorudan çok ben onlara sordum aslında, Her soruya soru ile karşılık verdim ve o pırıl pırıl gençler haklısın abi demekten başka bir şey demediler...

Sorduğum soruları buradan da soruyorum

1- Belediye proje yaparken niye Denizlili yetenekli mimarlardan faydalanmıyor ? Örneğin bir projeyi 4-5 seçenekle halka sorsa halk karar verse hangisi olacağına daha katılımcı ve halkın istediği bir hizmet olmaz mı ?

2- Bir arkadaşım bugün sohbetinde ne dedi biliyor musunuz ? Kendisi bir dernek başkanı abi dedi ben seçim çalışmalarında bana gelip hizmet yaparken asla kendi afişimi koymayacağım reklam yapmayacağım diyen adaya oy vereceğim. Vatandaşlar kimin belediye Başkanı olduğunu biliyor. Ekonomi krizle savaşırken kaldırıma, sokağa, refüje, duvara kendi resminizle reklam yapmanın gereği var mı ?

3-Mahalle gezilerinde danışman falan bırakın çıkın bi esnafa kahveye uğrayın önceden randevulaşmış yerlere gitmeyin. Her görüşten insanları dinleyin. Bunlar yapılıyor mu ?

4- Vatandaşlar size rahatlıkla ulaşabiliyor mu ? Eğer ulaşamıyorsa seçimlerde sizin de onlara ulaşmanız zor görünüyor.

Bu milletin gönlüne girmek çok basit aslında sadece samimi olun, Halkın içinde olun

En önemlisi ne biliyor musunuz ?

Etrafınızdaki yalakalara prim vermeyin sakın herkesin dönemi geçer de, hatta siz de gidersiniz de onlar gitmez. Çünkü ben onların hiç kaybettiğini görmedim. Ha pardon ama kaybettirdiğini çok gördüm.

Onlar anketini yapadursun. Dedim ya daha erken aday belirlemek için yapılan bir anket çalışması olduğu kanısındayım ama zaten halkın gönlünde taht kurmuş adayların ve başkanların anketten çıkması, çıkmaması önemli değildir.

Anketten çıkmak değil seçimi sandıktan çıkmak kazandırır. Sandıktan çıkmak ise Gönüllere girmekten geçer..

İşte Gönül işte meydan...

Girin ve sandıktan çıkın...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.