Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sevginiz Konuşuyor!

09 Şubat 2022, Çarşamba 13:37
Sevginiz Konuşuyor!

İlişkilerinizde anlaşılmadığınızı düşündüğünüz acaba arkadaşım, ailem ya da eşim beni sevmiyor mu endişesine düştüğünüz anlar oldu mu? Bazen bir arkadaşınızın bazen partnerinizin bazen de ebeveynlerinizin sizin için bir şeyler yapmaya çalıştığını, çabaladığını görürsünüz fakat sevildiğinizi hissetme noktasında bir eksiklik hissedersiniz.  Bu durumda kendinizi bir şeyler ters mi gidiyor diye düşünürken bulabilirsiniz. İşin aslı belki de karşınızdaki kişiyle sizin sevgi dilinizin farklı oluşu yatıyor olabilir.

Herkesin bir sevgi dili olduğunu, farklı derecelerde bu sevgi dilini konuştuğunu biliyor musunuz? Hepimiz yetiştiğimiz çevrenin ve genetik kodlarımızın birer parçasıyız. Bu karışımdan doğan bir sevgiyi alma anlayışımız var. Bu sevgiyi alma hali de iletişimden, yaşanan anlardan ve davranışlardan geçer. İşte bu noktada sevgimizin bir dili olduğunu bilmek ilişkilerin temelini sağlam atmaya ve sağlıklı iletişim kurmamıza yardımcı olabilir.

  1. Onaylayıcı Kelimeler

 Cesaretlendirici sözler, övgü sözleri ve nazik sözler duymak, iltifat almak sizin sevildiğinizi hissetme şekliniz olabilir.

  1. Kaliteli Zaman

Okuduğunuz bir kitap, izlediğiniz bir film veya hayatınız üzerine nitelikli sohbet edebilmek, birlikte hayal kurmak, planlar yapmak sevginizi alırken konuştuğunuz birinci diliniz olabilir.

  1. Hediye Alma

Özel günleri unutmamak, özel bir gün olmadığında alınan bir hediye, ihtiyacınıza yönelik seçimler, üzerine düşünülmüş hediyeler almak sevilme ihtiyacınızı doyurabilir.

  1. Hizmet Eylemleri;

Sözlerden ya da hediyelerden değil de davranışlardan sevildiğinizi görmek sizi mutlu edebilir. Örneğin bir konuda, ev işlerinde yardım etmek ya da yardım almak, birkaç işini halletmek, halledilmesinden hoşlanmak sevgi dilinizin hizmet eylemleri olduğuna işaret ediyor olabilir.

  1. Fiziksel Temas;

Fiziksel yakınlık kurmaktan, elinin tutulmasından, sırtının sıvazlanmasından, gözlerine bakmaktan hoşlanmak sevgi dilinizin temas olduğunu gösteriyor olabilir.

Peki sizin sevgi diliniz ne? Karşınızdaki kişilerle aynı dilden konuşuyor musunuz? Konu hakkında daha fazla bilgi almak için Gary Chapman 5 Sevgi Dili kitabına göz atabilir ya da bana yazabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.