Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

SİYASETÇİYE KIZMAK YERİNE, SİYASİ PARTİLER KANUNU DÜZENLENMELİ

14 Mart 2019, Perşembe 09:08

Yılların kanayan yarası aslında, Halk kendini yönetecek olanı seçemiyor, diyorlar ki adayımız bilmem kim biz öyle uygun gördük seçin. Kısmen bazen ön seçim yapılıyor temayül yoklaması altında bir de bakıyorsun ki temayül yoklamasından 1.çıkan arkadaşımız açıklanan listede yok, şimdi şeytan bünün neresinde ?

Sonra çıkıp adaylara kızıyoruz bu partideydi başka partiden aday oldu. Ne yapsın halk onu istiyor ve partisi aday göstermiyorsa başka Ne yapabilir ?

Demokrasiyi ilk önce siyasi partiler kendi içinde uygulamalı ona buna yakın isimleri milletin önüne sunup bunları seçin derseniz millet gönlündekini görmediği zaman sandığa gitmez, gitse de tersinin yapar.

Her parti belediye başkanı veya milletvekili adaylık başvurularını kendi partisinin üyelerine seçimle sunmalıdır. Bakın delegeler demiyorum o partinin üyeleri seçmelidir neden mi delegeler deniyorum ?

Çünkü delegeleri de kendileri seçiyorlar o yüzden dedim ya neresinden tutarsan tut aynı o yüzden siyasi partiler kanununda reform yapılmalı köklü bir değişikliğe gidilmelidir,

Derseniz ki parti değiştireni hoş mu görelim ?

Görmeyelim tabi ki de, seçim biter bitmez başka kapıya koşanı da kapı dışarı koymalı bu sistem milletin oylarını temsil etmek için Ankara’ya götüren millete sormadan başka bir temsil hakkı elde etmemeli.

Tam olarak demokrasiyi yaşamak ve kavramak istiyorsak ilk önce siyasi partiler bunu kendi içinde yaşamalı ve yaşatmalı ki halkın da demokrasiyi yaşayıp yaşatmasını sağlamalıdır.

Temsilde demokrasi adaletini işte o zaman sağlayabiliriz siyaset olarak, Dedim ya önce siyaset kendini düzeltmeli, siyaset önce tam demokrasiyi içinde yaşatmalı, siyaset önce kendi üyesinin kararına güvenmeli,

Sonra adaya kızıyoruz e bu gitmiş bizden falan gider tabi bu düzen böyle giderse sende bu seçim olmazsa diğer seçim gideresin...!

SAYGILARIMLA...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.