Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

“...Siyasette 2+2 Bazen 4 Etmez...”

03 Mart 2019, Pazar 13:41

Eder diyen yanılır kardeşim daha önce bunun sağlamasını sandıktan çıkan sonuçlar gösterdi, Allah rahmet eylesin siyasetin duayeni Rahmetli Süleyman Demirel’de bu sözü defalarda üstüne basa, basa söylemiştir. Hatta onun sözüdür.
Şimdi siyasi hava var ya bilirsiniz ki spor ve siyaseti hepimiz anlarız uzmanlık alanımız aslında lakin ikisinde de başarılı olduğumuz çok bilmemize rağmen söylenemez...
Yerel seçimlere kısa zaman kaldı ya, Bir de ittifaklar var artık siyasete giren ve uzun yıllar bu sistem değişmeden de sürecek olan irtifaklı seçimler alışmalıyız.
Ama bakıyorum almış eline kağıdı kalemi yüzde 41 oyumuz var diyor diğerinin yüzde 11 diyor topladın mı ne ediyor ? Ne ediyor diyorum yüzde 52 diyor.
Eee diyorum, bu iş bitti diyor...
Dedim hayırlı olsun hadi bakam sandığa gerek yok gari,
Diğer taraf’ta hesap peşinde o da diyor 16 bizim evet diyorum öyle, yüzde 38 de onların he diyorum doğru, topla yüzde 54 ediyor
Eeee diyorum bu iş bitti diyor...
Sende topla sandığı hadi hayırlı olsun...
Ne diyeyim. Siyasette 2+2= 4 etmez kardeşim etmez. Bazen 5 eder, bazen 3 eder ama 4 etmez. Onu onunla topla o çıkar diye bir kavram yok siyasette veya onu ondan çıkarınca kaybetti diye de bi kavram yok.
İnsanların oy istikameti zamana ve şartlara göre değişkenlik gösterir. yüzde 23 oy alan bir siyasi parti 4 yıl Sonra yüzde 2 ile baraj altında kalmıştır bunun örnekleri yakın siyasette çoktur. Önceki seçimde alınan oy oranlarını toplayıp ona göre hedef tutturmak bu günlerdeki siyasetin en büyük yanlışıdır.
Evdeki hesap Pazar’a, kağıttaki hesap sandığa asla uymaz.
Topladığın rakam sandıktan çıkmaz.
Rahmetli Demirel’in sözü ile başladım köşe yazıma yine onun sözü ile bitireyim.
Gazeteci sorar bir seçim öncesi Sayın Demirel sandıktan kim çıkar ?
Der ki ; Ne bileyim ben kim girerse o çıkar
SAYGILARIMLA....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.