3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Siyasi Güncellemelere Hazır Olun

04 Ekim 2019, Cuma 09:40
Siyasi Güncellemelere Hazır Olun

Halktan kendini soyutlamış Kişiler siyasette çok fazla barınamaz diye daha evvelki yazılarımda çokça bahsettim. Halk desteğini almak İçin halkın içinde olmak gerekiyor, Halk kabullendiğini ve karşıda kendini gördüğü siyasetçiyi siyasetçi istese de bırakmaz. Maalesef ki bazı siyasetin içine girenler belli bir makama ulaşanlar nedense ulaşılmaz olmayı hüner sanıyor oysa bu kibir ve kendini yüksekte görme hobileri siyasi yaşamlarını o kadar kısaltıyor ki ;
Farkına vardıklarında ise at Üsküdar’ı geçmeyi bırakın tur bindiriyor.
Geçtiğimiz seçimlerde Ak partinin büyükşehirlerdeki seçim kayıpları elbette ki yönetim idaresi tarafından irdelenmekte ve parti içinde yakın zamanda büyük bir değişime gidileceği bazı il ve birçok ilçe başkanlarının değişeceği söylenmeye çoktan başladı. Ak partiyi irdelerken 1994 yılından bu yana seçim kaybetmemiş belediye başkanlığı döneminden cumhurbaşkanlığına kadar sürekli kazanmış bir lidere başarısız derseniz kaybedersiniz. Tayyip Erdoğan’ı kaybettirecek olan işte yukarıda yazdığım siyasetin halka doğrudan uzandığı il ve ilçe teşkilatıdır kazandıracak olan da onlardır. Tayyip Erdoğan gibi tecrübeli bir siyasetçi hatanın nerde olduğunu elbette ki biliyordur ve kendi partisindeki değişim de yapacaktır kanısındayım. Diğer taraftan Ak partiyi seçmenini ve teşkilat yapısını çok iyi bilen ve tanıyan Babacan’ın kuracak olduğu partide sürpriz isimler görebiliriz. Yeni dönemde en geç Ocak ayına doğru yeni isimler yeni yüzler siyasetin içinde olacaktır. Ben Davutoğlunun parti kursa da çok başarılı olacağına inanmıyorum çünkü aynı anda aynı fikir ve hareketle iki yeni siyasi partinin aynı güçle hareket edeceği zor bir olasılıktır.
 CHP kanadında ise önümüzdeki süreçte isminden en çok konuşulacak iki isim yine ön planda olacaktır. Bu isimler İmamoğlu ve Muharrem İnce’dir her ne kadar bugün kendini biraz geriye çeksede sayın ince cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oy oranı yaptığı bazı yanlışlara rağmen azımsanacak ölçüde değildir. Ben bu kadar oy aldım ama kalamadım bi köşede kahvemi içip kitap okuyayım boş ver siyaseti diyecek biri de olmadığı kesin değil mi ?
Sayın İmamoğlu İstanbul’da bir çoğumuzun beklemediği bir zafere imzasını attı. Öyle ki bu imzayı iki kere atarak siyasetteki başarısını da ispatladı. Sayın İmamoğlu bununla yetinmeyecektir. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en büyük rakibi olma olasılığı çok yüksektir.
2020 yılında siyasette büyük değişiklikler olacağı kesin, Erken seçim olur mu ?
Burası Türkiye olmaz dediğin olur, olur dediğin olmaz ama ben Sayın Erdoğan’ın çok kısa sürede seçime gideceğine inanmıyorum belki 2021 yılının sonlarına doğru yapılacak bir erken seçim daha gerçekçi geliyor.
Ak parti kan kaybına bir pansuman yapma çabasındadır, yapacak olduğu revizyon büyük bir revizyon olacaktır.
Kış soğuk mu geçer ılık mı geçer bilmiyorum ama siyasi olarak sıcak geçeceği görülüyor
Seçmen refah seviyesine bakar. Kışın üşürse siyasetin sıcağına yön alır....
Bekleyip görelim ne demişler yarın ola hayrola değil mi ?

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.