3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

 SİZ NE YAPIYORSUNUZ?

18 Nisan 2022, Pazartesi 12:06
 SİZ NE YAPIYORSUNUZ?

Yapılmaması gereken ne varsa siz yapıyorsunuz…

İçişleri Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Ülkemiz, hukuki statüsü meçhul milyonlarca yabancı uyruklu sığınmacı ile doldu. Bu sığınmacılar kriminal, demografik, sosyal, ekonomik, ahlaki pek çok sorunun kaynaklarından biri haline geldi. Sokaklarda güvenle dolaşılamaz oldu. Bu sığınmacıların sayısı bilinmeden, kayıt altına alınmadan, entegrasyon planlaması yapılmadan tüm ülkede dolaşımda olmalarına izin veriyorsunuz.

Milli Savunma Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Vatan topraklarımız olan adalarımıza Yunan bayrağı çektiler, fiilen işgal ettiler, durdurmadınız. Sınırlarımızdan akın akın erkek sığınmacılar giriyor, bunları da durdurmuyorsunuz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Maden arama bahanesiyle verimli tarım arazileri maden sahasına dönüştürülüyor. Maden arama faaliyetleri sonucu oluşan devasa atık havuzları ile havamız, toprağımız, insanımız zehirleniyor. Zeytin ağaçlarımız yok ediliyor. İthal edilen (Çöp ithal etmek nedir?)  İngiltere’nin çöpleriyle Adana’nın verimli arazileri yok oluyor. Hepsine izin veriyorsunuz. Allah aşkına, 12 Bin yıllık gölü kuruttunuz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Hazinenin döviz rezervleri satıldı, yedek akçeler tüketildi. Türk Lirası bütün para birimleri karşısında değer kaybetti. Yüksek enflasyon ile insanların alım gücü düştü; siz alım gücü düşen insanlara anlamsız sözler söylüyorsunuz. Açlık sınırı 6 Bin, yoksulluk sınırı 16 Bin oldu. Binlerce insan açlık ve yoksulluk sınırındayken, çöpten yiyecek arıyor, pazar- market çıkmalarını topluyorken siz çocuk kandırır gibi gerçeklerden ve ekonomi biliminden uzak açıklamalar yapıyorsunuz.

Tarım ve Orman Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Tarımda kendi kendimize yeten ülkelerden biriydik, şimdi saptan samana her şeyi ithal ediyorsunuz. Üretime değer vermiyorsunuz. Çiftçileri desteklemiyorsunuz; insanları topraklarını bırakmaya, kendilerine şehirlerde iş aramaya zorluyorsunuz. Çiftçi, üretim maliyetlerine yetişemediği için ekip-biçmekten cayıyor. Köyleri mahalle yaptınız, köy ruhunu yok ettiniz. Yangın uçağımız yok diye hektarlarca ormanımız yandı, ormanlık alanlar yasaya aykırı olarak imara açılıyor. Dönümlerce verimli arazilerimiz varken, bize savaşan ülkelerden yağ ithal etmenin utancını yaşattınız.

Milli Eğitim Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Eğitimin kalitesi düştü; nitelikli eğitim veren ve çağı yakalayan okullar azaldı. Teknik liselere verilmesi gereken önem imam hatiplere verildi; bizim imama değil, teknik bilgi sahibi yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Öğretmenler atanamıyor, atananların da yaşam kalitelerini yükseltme yönünde hiçbir faaliyette bulunmuyorsunuz. Öğrenciler Devletin değil cemaat denen yapıların kollarında, öğrencileri onların yurtlarına terk ediyorsunuz. Dünya sıralamasında olan birkaç üniversitemiz artık listede değil, umursamıyorsunuz.

Adalet Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Cinayetler işleniyor; kadınlar çocuklar her türlü istismara-şiddete maruz kalıyor. Katiller, hırsızlar iyi hal indirimi alırken, gazeteciler, siyasiler, fikir beyan edenler yıllarca hapiste kalıyor. Yargı bağımsızlığını yitiriyor, susuyorsunuz. Suç oranını azaltma yönünde projeler geliştirmek yerine yeni hapishaneler açıyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz.

Dışişleri Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Hızla, demokratik-hukuk devleti liginden düşüyoruz.  Gazeteci katillerinin dosyası suçun failinin ülkesine devrediliyor. Kara para aklama, terörizmin finansmanı, uyuşturucu trafiğinde yükümlülük yerine getirme konularında ülkemiz gri listeye alınıyor. Devlet itibarımız zedeleniyor. Uluslararası saygınlığımız örseleniyor; askerlerimizi şehit eden Rusya kapısında bekletiyor, Amerika hadsiz mektuplar yazıyor. Diplomatik bir karşılık vermiyorsunuz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Çocuklar-kadınlar tecavüze uğruyor,  şiddete maruz kalıyor, öldürülüyor seyrediyorsunuz. Çocuk işçiler sorunu var görmüyorsunuz. Çocuk Esirgeme Kurumu çatısı altındaki çocuğu medyanın önüne çıkartıyorsunuz.

Sağlık Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Çalışma koşulları insani düzeyde olmadığı için doktorlar istifa edip ülkeyi terk ediyor. Sağlık hizmetlerinden vatandaşımızdan daha çok yabancı uyruklular yararlanıyor. Özel hastaneler ticarethane gibi hasta garantili yapılıyor. SMA hastası çocuklar ilaç bekliyor. Hiçbirini düzeltmiyorsunuz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Milyonlarca işsiz iş aramaktan yoruldu, iş aramaktan yorulanları iş arayan istatistiğinden çıkartıyorsunuz, güya işsiz sayısını düşürüyorsunuz. İstihdam edilmeyi beleyen milyonlarca genç, anne-baba harçlığına bakıyor, durumun vehametini görmüyorsunuz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Enerji gibi hayati bir sektörü Devlet kontrolünden çıkartıp özel şirketlere devrediyor, halkı özel şirketlerin keyfiliğine ezdiriyor, insafına terk ediyorsunuz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Devlet imkanları ile yapılabilecek köprüleri, havaalanlarını özel şirketlere yaptırıyorsunuz; günlük ortalama 10 Bin araç geçme kapasitesi olan köprüye 45 Bin araç geçme garantisi veriyorsunuz, yine aynı yöntemle havaalanı yaptırıp yıllık ortalama 10 Bin yolcunun kullanacağı hava limanı için 1 Milyon yolcu garantisi veriyorsunuz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siz ne yapıyorsunuz? Sanayisini yüksek standartlar seviyesine getirmiş, dünyaya teknoloji ihraç etmiş, dünyaya açılan bir marka oluşturmuş, ülkede aç insan bırakmamış gibi uzaya roket ya da astronot göndermekten bahsediyorsunuz.

Şayet ‘’Biz sadece unvan taşıyoruz, tek adam sistemi var’’ diyorsanız o zaman neden o koltuklarda oturup, Devlet imkanlarından faydalanıp, maaş alıyorsunuz?Az da olsa yapmadıklarınıza hayıflanıp, yaptıklarınızdan utanıyor musunuz???

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.