3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

Süper Lig yeniden başlarken  Denizlispor'un 2 büyük sorunu

11 Haziran 2020, Perşembe 12:47
Süper Lig yeniden başlarken  Denizlispor'un 2 büyük sorunu

 

Korona virüs nedeniyle ertelenen ligler yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından yeniden başlıyor. Geçmiş sezonlarda yaz aylarında yaşanan ara bu sezon virüs nedeniyle sezonun son çeyreğinde yapılmak zorunda kalındı.

Artık futbolda yeni bir dönem başlıyor. Futbol kulüplerinin içinde bulunduğu mali durum, yayıncı kuruluşun istekleri ve diğer etmenler iptal edilen diğer liglerin aksine Süper Lig'in Cemil Usta Sezonunun oynanmasında ağır bastı. TFF, bu süreçte zor bir karar vermek zorunda kaldı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgın sürüyor tehlike büyük demesine rağmen ligdeki kulüplerin istekleri kabul edildi.

Nitekim 12 Haziran itibariyle lig, kaldığı yerden yani 27. Hafta ile yeniden başlıyor. 12 Haziran Cuma günü Göztepe-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Kayserispor maçları oynanacak
Birisi zirveyi diğeri ise düşme hattını ilgilendiren iki önemli maçla futbol severler yeniden futbol heyecanı ile buluşacak. 3 aylık bir ara ve yeni kurallarla lig yeniden başlayacak.

Yeni kurallar diyoruz bunlar arasında 3 olan oyuncu değiştirme hakkının 5'e çıkarılması, gol sevinçlerini toplu olarak değil mesafeli yapılması futbolun oynayış biçimi ile ilgili. Bunun dışında maçı anlatan spikerlerin sık sık kullandığı top toplayıcı çocuk ifadesi kalan maçlar için artık kullanılmayacak. Artık top toplayıcılar 20-30 yaş arasından seçilecek. Bunun dışında yedek kulübesinde mesafe kuralı, futbolcular, teknik ekip, personel ve maçı takip eden basın mensuplarına 2 gün öncesinden test uygulanacak. Sahaların hijyeni ve diğer tüm kurallar da cabası. Bunun dışında taraftarı ilgilendiren ise maçların seyircisiz oynanacak olması-en azından ilk 5 hafta için-. Sonraki 3 hafta için ise salgın sürdüğü sürece Seyircisiz oynamak daha ağır basacak.

Yeni dönemin kurallarına bir kenara bırakırsak verilen ara Denizlispor için yeni bir başlangıç olacak. Bu sezonun üçüncü teknik direktörü olan Bülent Uygun, son 3 haftada iyi bir performans sergilemişti. Verilen 3 aylık ara ise sanki yeni sezona başlamak gibi olacak. Bu dönemde sakatlıkları bulunan isimler takıma geri döndü sadece mide ameliyatı geçiren Sackey'in takımdan ayrı kalacak. Bunun dışında sakat olarak bir isim yok.

8 haftalık bölümde futbolcuları en çok yoracak şey ise sıcaklık olacak. Maçlar her ne kadar 21'de başlayacak olsa da özellikle Temmuz ayı düşünüldüğünde sıcaklık değerlerinin 30'lu dereceleri üstünde olması bekleniyor. Futbolcuların sıcaklığa karşı vereceği mücadele haliyle performans verilerinde de düşüşe neden olabilir.

Bunların yanında yeşil siyahlıları en çok sıkıntıya sokacak şey ise Adam Stachowiak ve Modou Barrow'un takımdan ayrılması olacak gibi. Polonyalı Stachowiak, bu sezon Süper Lig'in en iyi 5 kalecisinden birisi. Oynadığı 26 maçta 82 kurtarış yapan Stachowiak, kalesini 8 maçta gole kapatırken, ilk üç haftada kurtardığı 3 penaltı golüyle bu haftaların en iyi 11'ine seçilmişti. Bunun yanında Stachowiak'ın yerine kaleyi koruması beklenen Tolgahan Acar ise bu sezon sadece 1 maçta görev yaptı. Genelde kupa maçlarında görev yapan Acar, Trabzonspor ile Denizli'de oynanan rövanş maçında yaptığı kurtarışlarla dikkat çekmişti.

Takımdan ayrılan bir diğer isim ise Gambiyalı Modou Barrow oldu. Sezon başında İngiliz ekibi Reading'ten kiralanan 27 yaşındaki sol kanat oyuncusu, oynadığı 24 maçta 3 gol 2 asistlik performans sergiledi. Horoz, Barrow'un olmadığı maçlarda sol kanatta sıkıntı yaşıyordu. Bu mevki için en güçlü aday bu sezon pek çok bölgede görev yapan Olcay Şahan olurken, orjinal sol kanat olan Sedat Şahintürk ise gösterdiği performansla forma kapma savaşı veriyor.

2 büyük olumsuzluğun yeşil siyahlıların performansına nasıl bir etki yapacağı merak konusu. Hem Stachowiak hem de Barrow'un yokluğunda teknik ekibin ve bu iki ismin yerine görev alacak olan isimlerin performansları takımın da performansını etkileyeceği kuşkusuz.

Tüm takımların sıkı çalıştığı 8 haftada ligden düşme hattı da bu performanslara bağlı olacak. Horoz, 27. Haftaya 31 puanla 10.sırada başlayacak. Ligin dibindeki Kayserispor ile 40 puanla 7.sırada bulunan Fenerbahçe arasında 9 puanlık fark bulunuyor. 8 haftada oynacak olan 24 puan düşünülürse ligde kalmak garanti değil. Yeşil sşyahlılarla birlikte 9 takımın hatta 9.sıradaki Gaziantep FKşe 10 takımın ligden düşme tehlikesi içinde olduğu bir gerçek.

Bu gerçeklikle Denizlispor'un nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Kalan 8 maça önce Sivas ile başlamak ardından da Beşiktaş'ı konuk edecek olmak kötü bir başlangıca gebe olabilir. Bunun yanında 2 maçta alınabilecek 6 puan ilk 5 hedefine doğru dosdoğru emin adım atmak olacak.

Tüm bunların yanında bireysel futbolcu performansları da belirleyici olacak. Bu sezon büyük umutlarla transfer edilen Rodallega'nın kalan maçlarda nasıl bir performans sergileyeceği, orta sahada Aissati-Recep ikilisinin uyumunun devam edip etmeyeceği takımın nasıl bir performans sergileyeceğinde belirleyeci olacak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.