Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Toplu Ulaşımda Hafif Raylı Sisteme Geçilmeli…

14 Ocak 2020, Salı 19:47
Toplu Ulaşımda Hafif Raylı Sisteme Geçilmeli…

Şehrimiz Ege’nin 2.en büyük şehri, parlayan yıldızı, turizm ve sanayi şehri ve aynı zamanda 55.000’e yakın öğrenci sayısı ile de artık bir üniversite kenti, her geçen yıl çevre illerden göç alarak hızla büyümekte ve gelişmektedir.
Buna orantılı olarak maalesef ki etkisiz demeyelim de değişimde geç kaldığımız en büyük sorun maalesef trafik ve ulaşım...
Kendi kendimize öz eleştiriyi yapmazsak hatalarımızı göremeyiz,
90’lı yıllarda ticari taksi hatlarının birleşmesi ile dolmuşa dönüşen ulaşım akımı hala aynı sistemde devam ediyor yani 90’lı yıllardan bu yana her şey değişti Denizli’de ulaşım hariç.
Ama buralarda arsayı alan satan yoktu dediğimiz yerler artık büyük birer ilçe haline gelmedi mi?
Sahi hiç sabah ve akşam saatlerinde Pamukkale üniversitesi hastanesi önündeki ana caddeyi hiç kullandınız mı ?
O da ayrı bir muamma biliyor musunuz Dünyada başka bir yerde yoktur Pamukkale üniversitesi hastanesi önündeki trafik, nasıl mı ? Kırmızı ışıkta bekliyorsunuz sağdan ışık olmayan tali yoldan dolmuş geliyor el, kol hareketi yapıyor çekil diye, kırmızı ışığı gösteriyorsunuz size el kol hareketi yapıp ışıkta bekleyen araçların önüne paralel giriyor falan neyse o ayrı bi yazı konusu gerçekten, yazımı siyasete çekmeyin hemen duvarını çekeyim Sayın Osman Zolan bu şehir için elinden geleni yapmıştır ki halkta teveccüh görmüştür. Hafif raylı sistem gelmedi diye adama haksız yere vurmayalım ama geç kaldık.
Ana arterler üzerinde geniş bir raylı sistem artık gelmelidir. Hafif raylı sistemi destekleyen’de otobüs ve hat dolmuşları tabi ki de olmalıdır.
Ege’nin parlayan yıldızı artık toplu ulaşımda çağ atlamalıdır.
Otobüs hatlarına eklenen hatlar, otobüs sayısına eklenen otobüsler geçici önlemlerdir.
Bunun için kim adım atarsa atsın, sonuna kadar bu halktan gereken desteğin daha fazlasını bulacaktır. Ayrıca 2020 Denizli yılı olarak ilan edildi bu tarihte bir tarih yazmaya ne dersiniz?
İlk olarak 1965 yılında dönemin belediye başkanı Mehmet Candoğan tarafından arzulanan hafif raylı sistem Özlem’i Yarım asrı geçen bir zamandan sonra son bulur mu?
O günleri görmek dileğiyle...
Yüzünüzden neşe eksik olmasın...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.