Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yatağan Gönül Birliği Platformu Kuruldu

01 Temmuz 2019, Pazartesi 13:56

Osmanlı’dan günümüze uzanan bir serüvendir Yatağan, Alın terinin Demir’e şekil verdiği, örs ve çekicin ekmeğe dönüştüğü ata mesleği olan bıçakçılık ile dünyaya nam salmış bir yörenin ismidir Yatağan. Öyle ki geçtiğimiz aylarda Avrupa birliği tarafından Dünya bıçakçılık başkentleri arasında ülkemizden sadece Yatağan gösterilmiş ve bu onurlu ödüle uygun görülmüştür.
Adını taşıyan Pala ise herkes tarafından bilinmektedir ve bir çok savaşlarda kullanılmıştır. Son dönemlerde dizilerin de etkisi ile kılıç üretimi hız kazanmış ve ülkemizin her yerine ustalar tarafından yapılarak pazarlanmaktadır.
Ayrıca bölgenin turizmine de kefe yaylası İle büyük katkılar sağlamaktadır. Belki de Ege bölgesinin en güzel ve tüm sosyal alanları bulunan çadır kamp alanı olarak kefe Yaylasını gösterebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda Denizli belediyesinin yoğun bir çalışması İle düzenleme yaptığı kefe yaylası şimdi çok daha güzel hale gelmiştir.
Yatağanın Ayrıca ülkemiz siyasetine yetiştirdiği milletvekilleri ve bürokraside hizmet veren insanları İle apayrı konumu olan bir yöredir. Hal böyle iken bu yöreye aşık, yatağana sevdalı bir kaç yürek daha fazla ne yapabiliriz tutkusu İle Yatağan gönül birliği platformu kurmaya karar verdi.
Yatağan İle bağlantısı bulunan yatağana sevdası olan akla gelen kim varsa arandı. Tabi unutulanlarda oldu lakin ortaya güçlü bir platform çıktı. Şu an Pamukkale Belediyesi Başkan yardımcısı olan ve yatağanlı olan Sayın Ayhan Soyfidan’ın başlattığı bu hareket öyle bir karşılık buldu ki tüm siyasi görüşlerin bir arada olduğu ve tek amacın Yatağan olduğu bir güç birliği haline geldi.
Kimler yok ki ; Eski Denizli belediye başkanımız Sayın Ali Aygören ve MHP il başkanımız sayın Cafer Birtürk te bu oluşumun içinde yer alarak platformu güçlendirdi. Çünkü onlar yatağana gerçekten gönül verenlerden neden mi dersiniz ?
Her ikisinin de müstakbel eşleri yatağanlıdır.
Platformun amacı üretim, eğitim ve kalkınmasında söz sahibi olmak, Bıçağın başkenti yatağanın gelişmesine katkı koymaktır. Önümüzdeki süreçte tüm gönüllülerin katılıp daha da büyüyeceği bu platform adından çok söz ettirecek....
Önce Yatağan’ımıza Denizli’mize ve ülkemize hayırlı olsun...
Bir yatağanlı olarak platformda yer almaktan onur duydum bu yazım İle gönül veren herkesi platforma katılmaya bekliyoruz
Ne diyelim bir sevdamız var
Doğduğumuz yöreye borcumuz var
Atalarımıza sözümüz var
İşte onun peşindeyiz....
Rabbim güzel ve başarılı işlere imza atmayı nasip etsin....
SAYGILARIMLA....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.