Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

YENİ…

01 Ocak 2022, Cumartesi 11:29
YENİ…

Aman aman ‘yılbaşı’ kültürünün olduğu bir ailede büyümedim. Ama yine de annemin pişirdiği tavuğun tadı, tüm akşam evde hakim olan patlamış mısır, portakal kabuğu ve çerez kokusu hala hafızamda. Televizyonda açık olan yılbaşı programı ve sınırsız tombala akşamı…

O zamanlar eğlenmek ve tıka basa yemek için bir bahane olan yılbaşı akşamlarıma şimdi bu yaşımdan bakıyorum da ‘yeni’ heyecanı sanki biraz da. Yeni başlayan her şey umut ve sevinç verir sonuçta. Yeni sabah, yeni ay, yeni keşif, yeni yaş, yeni doğmuş bir bebek, yeni açmış bir çiçek ve yeni yıl… Hepsi içinde bolca beklenti besler.

Beklentilerimi uzun uzun ‘yeni’ edindiğim ajandama yazdım. Ve kafamda defalarca hayalini kurdum tabii ki. Üç büyük beklentim var  bu seneden. Sonra ufak tefek şeyler olsa da yine hayal ettiğim onca şey… Geriye dönüp baktım 2021 nasıldı diye? Zor dönemlerim oldu tabii ama hepsinden payımı aldım. Öğrendiklerimi cebime attım. Kötü şeyler olmuş evet ama ‘ne güzel şehirler gezdin, oğlunla bol bol anı biriktirdin, güzel bir tatil yaptın, online eğitimler aldın, yazdıkça okudun okudukça yazdın’ diye de iyilerime gülümsedim. Teşekkür ettim sonra tüm olup bitenlere iyisiyle kötüsüyle.

Yılın son sabahına uyandım. Çocuğumdan biraz erken uyanıp gözden geçirdim 2021’i ve 2022’ye eklemeler yaptım. Güzel bir kahvaltıdan sonra oğlumla yeni yıla dair birkaç etkinlik yapıp aldığımız minik hediyeleri paketledim. Rutinleri ve ritüelleri severim. Ufacık heyecan ve huzur katar insana.  Sonra güzel bir duş ve bol bol dua.

Değişen rakamlar değerlendirme yapmamıza vesile işte sadece. Yaptıklarımız, yapacaklarımız ve yapmayacaklarımız diye kafamızda bir grup halinde. Yeni alınmış 365 sayfalık bir defter. Dilerim başta sağlık ve huzurla doldururuz. Gerisi bir şekilde hallolur.

İyi SenelerJ

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.