Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli'de sağ kol ve bacağında tam güç kaybı, konuşamama ve bilinç bulanıklığı şikayetleriyle hastaneye başvuran 58 yaşındaki adam, tedavisinin ardından yürüyerek hastaneden ayrıldı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 23.06.2025 - 13:39
Güncelleme: 23.06.2025 - 13:39
Denizli Devlet Hastanesi, inme vakalarındaki başarılı müdahaleleriyle bir hastayı daha hayata bağladı. 58 yaşındaki Mehmet Atsay, sağ kol ve bacağında tam güç kaybı, konuşamama ve bilinç bulanıklığı şikayetleriyle hastanenin Acil Servisi’ne getirildi. Yapılan tetkiklerde beynin sol tarafındaki damar tıkanıklığı tespit edilen hasta, hızlı bir şekilde Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı.
Hastalığın başlamasından sonraki ilk 4,5 saat içinde uygulanan IV trombolitik (pıhtı çözücü) tedavi sonrası Mehmet Atsay’ın sağ kol ve bacağındaki güç kaybı ortadan kalktı, konuşma yetisi geri döndü. Yalnızca bir gün sonra bilinci tamamen açılan hasta, ayağa kalkarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
Tedaviyi gerçekleştiren Nöroloji Uzmanı Dr. Burcu Selbest, inme tedavisinde zamanın hayati önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Yüzde kayma, konuşma bozukluğu, kolda veya bacakta ani güçsüzlük gibi belirtiler görüldüğünde zaman kaybetmeden 112 aranmalı ve hasta inme merkezine yönlendirilmelidir. Doğru hasta, doğru zaman, doğru tedavi hayat kurtarır.”
Dr. Selbest, Mehmet Atsay’ın kalp ritim bozukluğu ve boyun damarlarında darlık saptandığını belirterek tedavinin kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi bölümleriyle koordineli sürdürüldüğünü de ifade etti.
Hastalığı neredeyse hiç hatırlamadığını belirten Mehmet Atsay, yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Kendimi çok şanslı hissediyorum. Tüm sağlık çalışanlarına minnettarım,” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir