Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
16:16Pamukkale’de Spor Seferberliği: Kış Kurslarına Kayıtlar Açıl...
Pamukkale’de Spor Seferberliği...
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, yüksek katlı dış cephe camlarının temizliğini tehlikesiz ve ekonomik hale getiren drone teknolojisini kullanmaya başladı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 24.07.2025 - 13:14
Güncelleme: 24.07.2025 - 13:14
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, dış cephe camlarının temizliği için geleneksel ve tehlikeli yöntemler yerine artık çağın gerekliliklerine uygun drone teknolojisini tercih ediyor. Başhekim Prof. Dr. Hakan Alkan, yeni uygulamaya dair detayları kamuoyuyla paylaştı.
Yüksek binalarda profesyonel dağcılar aracılığıyla yapılan temizlik, hem iş sağlığı hem de maliyet açısından ciddi sorunlar yaratıyordu. Prof. Dr. Alkan, “Hastanemizde açılmayan izole camlar drone yardımıyla hijyenik şekilde temizlendi. Geleneksel yöntemlere göre çok daha güvenli ve düşük maliyetli bir sistem hayata geçirildi” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Alkan, bu uygulamanın sadece temizlik değil, hijyen ve enerji yönetimi açısından da katkı sunduğunu belirtti: “Enfeksiyon riskini azaltmak, bina ısısını korumak ve enerji verimliliğini sağlamak için dış cephede kullanılan açılmayan camlar artık drone ile düzenli olarak temizlenecek.”
Drone destekli cam temizliği çalışmaları, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve İzmir’den gelen temizlik firması ile iş birliği içinde hayata geçirildi. Başhekim Alkan, destek veren kurumlara teşekkür ederek, “Bu uygulama sayesinde hastanemize yakışır örnek bir model oluşturduk. Dış cephe temizlikleri artık düzenli ve planlı şekilde sürdürülecek” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir