Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Başkan Subaşıoğlu’ndan Trump’a Sert Tepki: “Gazze Filistinlilerin Vatanıdır”

AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Subaşıoğlu, "Gazze, Filistinlilerin vatanıdır ve bu konu tartışmaya kapalıdır" ifadelerini kullandı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 05.02.2025 - 08:57 Güncelleme: 05.02.2025 - 08:57
Başkan Subaşıoğlu’ndan Trump’a Sert Tepki: “Gazze Filistinlilerin Vatanıdır”

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı basın toplantısında Gazze hakkında tartışmalara yol açan skandal açıklamalarda bulundu. Trump, "Gazze Şeridi'nin sahibi olacağız" diyerek, bölgeye asker gönderebileceklerini ve burayı kalkındıracaklarını söyledi. Ayrıca, "1,8 milyon Filistinli Ürdün ve Mısır gibi ülkelere yerleşsin" ifadelerini kullanarak, Filistin halkının zorla göç ettirilmesi gerektiğini ima etti.

Bu açıklamalar, hem uluslararası kamuoyunda hem de Türkiye’de büyük tepki çekti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Trump'ın sözlerini "Filistin meselesi zaten sürgünün ardından başladı, Gazze halkının sürgünü tartışmaya bile açılamaz" diyerek eleştirdi.

SUBAŞIOĞLU: “GAZZE’NİN SAHİBİ FİLİSTİNLİLERDİR”

Trump’ın açıklamalarına sert tepki gösteren AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gazze’nin Filistin halkına ait olduğunu vurgulayarak, kimsenin bir milleti kendi topraklarından sürgün etme hakkı olmadığını belirtti.

Subaşıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gazze, Filistinlilerin vatanıdır. Açıkçası bu konu tartışmaya kapalıdır. Hiç kimsenin bir milletin vatanından sürmeye hakkı yoktur. Herkes, kendi toprağında dilediğince yaşama hakkına sahiptir. Gazze’nin sahibi Filistin halkıdır. Oradaki insanların başka ülkelere yerleştirilmesi ve zorla sürgün edilmesi asla kabul edilemez."

Subaşıoğlu, Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğinin devam edeceğini vurgulayarak, uluslararası hukukun ihlal edilmesine asla göz yumulmayacağını belirtti.

"İSRAİL’İN YANINDA DURMAK, ZULMÜ DESTEKLEMEKTİR"

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Subaşıoğlu, uluslararası camianın İsrail’in saldırılarına karşı sessiz kalmasını da eleştirdi:

"İsrail’in saldırıları ve işgalleri ortadayken, dünyanın sessiz kalması büyük bir insanlık suçudur. Trump’ın açıklamaları, Filistin halkının varlığını hiçe saymaktır. Biz, her zaman mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz."

FİLİSTİN HALKI İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Subaşıoğlu, Türkiye’nin Gazze halkına yönelik insani yardımlarının süreceğini belirterek, Filistin halkının yalnız olmadığını vurguladı. Ayrıca, uluslararası toplumun Filistin konusunda daha aktif olması gerektiğini söyledi.

Gazze üzerindeki baskıların kaldırılması, halkın özgürce yaşaması için dünya ülkelerinin harekete geçmesi gerektiğini belirten Subaşıoğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik politikalarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

 

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !