Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de ortak eylem: “Artık yeter, öldürülmek istemiyoruz...
Denizli’de ortak eylem: “Artık...
11:46Denizli’de balkondaki kombi alev aldı
Denizli’de balkondaki kombi al...
11:35Denizli’de 5 Mart elektrik kesintisi: Mahalle mahalle liste
Denizli’de 5 Mart elektrik kes...
11:28Merkezefendi Meclisi’nde 2026 Yılı Ücret Tarifeleri Kabul Ed...
Merkezefendi Meclisi’nde 2026...
Denizli’nin Çivril ilçesinde II. Mehmed'in vezirlerinden Gedik Ahmet Paşa tarafından inşa ettirilen 500 yıllık tarihi hamam yıkılmak üzere.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 27.09.2018 - 19:54
Güncelleme: 27.09.2018 - 19:54
Tarihi hamam 1960’a kadar hizmet verdikten sonra kaderine terk edildi. Çivril'in Işıklı Mahallesinde bulunan yaklaşık 500 yıl ayakta kalmış ve 1960'lı yıllara kadar hizmet vermiş Gedik Ahmet Paşa Hamamı kaderine terk edilmiş durumda. İçine hayvan bağlanan ve çöp atılan bir yer haline gelmiş olan tescilli hamamın hali içler acısı.
Ağalar Hamamı olarak da bilinen Gedik Ahmet Paşa Hamamı'nın tarihi bilgilerini aktaran Yerel Tarih Araştırmacısı Münir Sayhan; "Hamam devşirme malzemeler ve taş malzeme kullanılarak inşa edilmiştir. Hamamda aralık, ılıklık, sıcaklık ve su deposu bulunmaktadır. Hamam 3 eyvanlı, 3 hücreli hamamlar grubundadır. Kitabesi bulunmayan hamam II. Mehmed'in vezirlerinden Gedik Ahmet Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait kayıtlarda geçen bu bilgiye göre Hamam Gedik Ahmet Paşa tarafından Afyon'daki külliyelerine gelir sağlamak amacıyla 15.yy ortalarında inşa edilmiştir. Tescilli olan hamam su düzeneği hazır sistemi ile 1960'lı yıllara kadar kullanılmıştır. Bu tarihi hamam şuanda pek çok veresesi bulunan şahıs arazisi durumundadır " dedi.