Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Çavuşoğlu Talimat Verdi; Beslenme Desteği Başvuruları Uzadı
Çavuşoğlu Talimat Verdi; Besle...
13:21105 Kiloya Çıkmıştı, 9 Ayda 30 Kilo Verdi
105 Kiloya Çıkmıştı, 9 Ayda 30...
13:15Karahasanlı’da 7 Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruldu
Karahasanlı’da 7 Bin Kişilik İ...
11:50Benzin ve motorine zam geldi
Benzin ve motorine zam geldi
Amerika Jeolojik Araştırmalar Merkezi’den Dr. Thomas L. Holzer, sıvılaşma ve arazi gözlemleriyle ilgili yapmış olduğu araştırmalarını Denizlili İnşaat Mühendisleri ile paylaştı. Holzer deprem kaynaklı sıvılaşmanın nedenlerini ve önlemlerini anlattı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 15.11.2016 - 19:36
Güncelleme: 15.11.2016 - 19:36
İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Deprem Kaynaklı Sıvılaşma ve Arazi Gözlemleriyle Bakış konulu seminer tertipledi. Konuşmacı olarak Amerika Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS)’ inden Dr. Thomas L. Holzer, araştırmalarını İnşaat Mühendisleri ile paylaştı. Dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen deprem kaynaklı sıvılaşmaların nedenlerini ve önlemlerini anlatan Dr. Holzer, sıvılaşmanın meydana getirdiği yapısal hasarları fotoğraf ve videolar ile örneklendirdi.
Üyelerin yoğun ilgi ve katılımlar ile gerçekleşen seminerde Prof. Dr. Selçuk Toprak, Dr.Holzer’ in anlatımlarını ve üyelerin sorularını tercüme etme konusunda yardımcı oldu. İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, Türkiye’ de meydana gelen depremlerde zemine bağlı yapısal hasarlardan bahsetti. Dr. Holzer ve Prof. Dr. Şelçuk Toprak’a katılımlarından dolayı teşekkür eden Şenel, plaket töreni ile semineri sonlandırdı.