Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Aynı yöntemle servet değerinde dolandırıcılık

Denizli’de geride kalan 3 ayda kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 1 kişi 328 güvenlik kamerasına ait görüntülerin incelenmesi sonucunda yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, yapılan aramalarda yüklü miktarda ziynet ve parayı kendini sivil polis olarak tanıttığı öğrenildi.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 27.10.2020 - 21:54 Güncelleme: 27.10.2020 - 21:54
Aynı yöntemle servet değerinde dolandırıcılık

Edinilen bilgiye göre Denizli’de kendisini polis, asker ya da savcı olarak tanıtarak Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 3 ayrı dolandırıcılık yapan zanlıya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Zanlının müştekileri telefonla arayarak kendilerini Savcı ve Polis olarak tanıtıp “Telefonunuzda bir sıkıntı var fetö terör örgütü ile bağlantınız olabilir, Muğla ilinde kuyumcu soygununa kimliğiniz karışmış, bu soygunda sizin isminiz geçiyor, yanınızda bulunan paraların ve altınların hepsinin parmak izini alacağız, kimliğiniz olay yerinde bulundu, vb.” diyerek vatandaşa korku ve panik saldığı öğrenildi.

DOLANDIRICI TUTUKLANDI

Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Denizli polisi 328 güvenlik kamerası ve 211 araca Plaka Tanıma Sistemi üzerinden kayıtların detaylı bir şekilde incelenmesi sonucunda şüpheli şahsın müştekilerden para/ziynet eşyalarını teslim almak için yanlarına giderken kullandığı araç tespit etti. Bilgi üzerine yapılan düzenlenen operasyonda olayla ilgili olarak (1 şüpheli şahıs yakalandı. Zanlı çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

KENDİNİ SİVİL POLİS OLARAK TANITMIŞ

Zanlının müştekileri sivil polis olarak kandırdığı ve 15 bin 550 Euro, 71 bin 750 TL, 5 adet Cumhuriyet Altını, 2 adet ata altını, 1 adet yarım altın, 10 adet çeyrek altın, 17 adet bilezik,  20 adet gram altın,  1 adet küpe, 1 adet altın yüzük, 1 adet altın zincir ve 1 adet yonca altın dolandırdığı belirtildi.




Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !