Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli'de 2 çocuk annesi 5. kattan kendini boşluğa bıraktı
Denizli'de 2 çocuk annesi 5. k...
17:50DTO iftarında Denizli iş dünyası tek sofrada buluştu
DTO iftarında Denizli iş dünya...
17:41Çameli’de “bereket” görüntüsü: Asfalttan su çıktı
Çameli’de “bereket” görüntüsü:...
17:33Ege güven endeksi açıklandı: Ertemur 5. sırada
Ege güven endeksi açıklandı: E...
Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşayan dokuma ustası Hasan Esen, yaklaşık 700 rakımda evinin önüne diktiği muz fidanından ilk hasadını almanın gururunu yaşıyor.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 05.12.2025 - 11:48
Güncelleme: 05.12.2025 - 11:48
Denizli’nin Buldan ilçesinin en yüksek rakımlı bölgelerinden biri olan Helvacılar Mahallesi’nde yaşayan dokuma ustası Hasan Esen, evinin önüne diktiği muz fidanından ilk kez ürün almayı başardı. Yaklaşık 700 rakımda gerçekleşen bu hasat, bölgede muz yetişmeyeceğine inananları da şaşırttı.
BULDAN’IN YÜKSEK RAKIMINDA MUZ BAŞARISI
Alışılmışın dışında bir denemeye imza atan Hasan Esen, yaklaşık iki yıl önce Kuşadası’ndan getirilen muz fidanını evinin önüne dikti. Fidanı düzenli olarak sulayan ve koyun gübresiyle besleyen Esen, kısa sürede ağacın büyüyerek evinin boyunu geçtiğini söyledi.

“İMKANSIZI BAŞARDIĞIM İÇİN MUTLUYUM, GURURLUYUM”
Görenlerin, muzun Buldan’da yetişmeyeceğini söylemesine rağmen vazgeçmediğini anlatan Hasan Esen, kış aylarında fidanı naylonla sararak soğuktan koruduklarını belirtti. Esen duygularını, “Asker arkadaşım fidanı getirmişti. Evimin önüne diktim. Bol su ve koyun gübresi verdim. Günden güne büyüdü ve evimin boyunu geçti. Görenler muzun Buldan’da yetişmeyeceğini söylemişlerdi. Ama ben ve ailem onu sevgimizle büyüttük. Kış aylarında fidanı naylona sararak sıcak durmasını sağladık. İmkansızı başardığım için mutluyum, gururluyum” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir