Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Çavuşoğlu Talimat Verdi; Beslenme Desteği Başvuruları Uzadı
Çavuşoğlu Talimat Verdi; Besle...
13:21105 Kiloya Çıkmıştı, 9 Ayda 30 Kilo Verdi
105 Kiloya Çıkmıştı, 9 Ayda 30...
13:15Karahasanlı’da 7 Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruldu
Karahasanlı’da 7 Bin Kişilik İ...
11:50Benzin ve motorine zam geldi
Benzin ve motorine zam geldi
Buldan’da kışa hazırlık hızlandı; Boğazçiftlik Mahallesi’ndeki bağlarda çekirdeksiz Sultaniye üzümler yağmur, dolu ve soğuktan korunması için naylon örtülerle sarılıyor. Görsel şölen sunsa da üreticiler, örtü ve işçilik maliyetlerinin yükseldiğini söylüyor.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 14.10.2025 - 13:14
Güncelleme: 14.10.2025 - 13:14
Denizli Haber – Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor. Buldan ilçesine bağlı Boğazçiftlik Mahallesi’nde geniş bir bölgede yetiştirilen maşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümleri, kış aylarının yaklaştığı bu günlerde yağmur, dolu ve soğuktan naylon örtülere sarılıyor.
BAĞLARDA KIŞ TEDBİRİ
Üzüm bağlarının bu görselliği güzel görüntüler oluştursa da üreticiler örtü fiyatları ve işçilik maliyetlerinin yüksek olduğunu ancak mecburen yaptıklarını, aksi halde ürün kaybı yaşadıklarını dile getirdi.
MALİYET BASKISI VE ÜRÜN KAYBI RİSKİ
Örtüleme çalışmaları, olumsuz hava koşullarına karşı taneleri korumayı hedefliyor. Üreticiler, “örtü ve işçilik maliyetleri artsa da” kaybı önlemek için tedbiri elden bırakmıyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir