Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Otizm Dostu Büyükşehir

Otizmli bireylerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için sürdürülebilir politikaların oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerinde otizmle ilgili farkındalığın artırılmasına yönelik desteklerini her fırsatta ortaya koyması nedeniyle "Otizm Dostu Belediye" unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Derneği'ne ücretsiz tahsis ettiği okul, tersine kaynaştırma eğitimi ile övgü topluyor.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 31.08.2016 - 06:14 Güncelleme: 31.08.2016 - 06:14
Otizm Dostu Büyükşehir

Down sendromlu gençlere yönelik hayata geçirdiği "Down Kafeterya" projesi ile tüm Türkiye'nin dikkatlerini üzerine çeken Denizli Büyükşehir Belediyesi, 02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Denizli Otizm Derneği'ne 3 yıllığına ücretsiz okul binası tahsis etmişti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Denizli Otizm Derneği’nin imza attığı proje kapsamında otizmli çocuklar, yaz döneminde de normal gelişim gösteren akranları ile birlikte eğitim aldı. Bu kapsamda Türkiye’de ilk kez yapılan tersine kaynaştırmalı eğitim programıyla minikler, yeni arkadaşlıklar kurarken yapılan etkinliklerle hem eğlendi hem de öğrenme imkanı buldu.

Başkan Zolan’a teşekkür

Hafta içi her gün 13:00-17:00 saatleri arasında verilen eğitimlerde oyun temelli etkinliklere ağırlık verilirken, rutin faaliyetlerin yanı sıra günlük olarak değişen eğlenceli aktiviteler de yapıldı. 2 öğretmen, 1 psikolog ve her otizmli çocuğa eşlik eden bir yardımcı öğretmenin bulunduğu okulda, miniklerin mümkün olduğunca bağımsız hareket edebilmesi amaçlı aktivitelere öncelik verildi. 18 Temmuz’da başlayan eğitimler 26 Ağustos’ta sona erdi. Veliler, çocukları için ücretsiz tahsis edilen okul için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

 




Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !