Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Merkezefendi Kent Tiyatrosu Mart takvimini açıkladı
Merkezefendi Kent Tiyatrosu Ma...
16:27Ramazan’ın tınıları Merkezefendi’de İncesaz’la buluşuyor
Ramazan’ın tınıları Merkezefen...
15:38DTO’dan yeni hizmet binası hamlesi: İhale tamam
DTO’dan yeni hizmet binası ham...
15:32Depresyonla üzüntüyü karıştırmayın: İşte belirtiler
Depresyonla üzüntüyü karıştırm...
Sosyal medya üzerinden depremzedelere yönelik konteyner, prefabrik ev gibi ilanları paylaşımlarla dolandırıcılık yapan çeteye yönelik 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 45 günde 125 dolandırıcılık olayı gerçekleştiren zanlılar, düzenlenen operasyonlar gözaltına alındı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 11.07.2023 - 22:44
Güncelleme: 11.07.2023 - 22:44
Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü ve Denizli Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliklerine gelen müracaatlar üzerine ekipler harekete geçti. Edinilen bilgiye göre ülke genelinde vatandaşlardan, özellikle deprem bölgesinde bulunan depremzedelerden haksız kazanç elde etmek amacıyla İncirliova ilçesinde kurulan paravan bir şirket marifeti ile internet ve sosyal medya üzerinden konteyner, prefabrik ev, ağaç ev gibi sahte ilanlar ile şirket adına açılmış banka hesapları üzerinden kaparo, yarı ücret veya tam ücret alarak dolandırıcılık olayları gerçekleştirildiği tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde araştırmalarını derinleştirdi.
Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin, sosyal medya siteleri aracılığıyla satılık konteyner, prefabrik ev ilanları vermek suretiyle kendilerine ulaşan şahıslara güven sağlayarak verdikleri hesap numaralarına konteyner, nakliye adı altında para yatırtmak suretiyle “Nitelikli Dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin, yine çeşitli internet sitelerine verdikleri satılık elektrikli motosiklet ilanları aracılığı ile kendilerine ulaşan şahısların, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşların, güvenlerini sağlayarak verdikleri hesap numaralarına elektrikli motosiklet ücreti, nakliye ücreti veya kaparo adı altından para yatırtmak suretiyle “Nitelikli Dolandırıcılık” olaylarını gerçekleştirdikleri, yine sosyal medya ve internet sitelerine verdikleri eskort bayan ilanları aracılığı ile kendilerine ulaşan şahıslara güven sağlayarak verdikleri hesap numaralarına para yatırtmak suretiyle “Nitelikli Dolandırıcılık” olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.
45 GÜNDE 125 DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR
Yapılan araştırmalar neticesinde toplam 18 şüphelinin dolandırıcılık olaylarına karıştığı, 25 Mayıs 2023 tarihinden itibaren toplam 125 dolandırıcılık olayı gerçekleştiği mağdurların çoğunluğunun depremzede olduğu tespit edildi. Tespit edilen şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla harekete geçen ekipler, Aydın, Denizli ve İzmir illerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda toplam 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet pompalı tüfek, 2 adet tabanca, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca yakalanan şüphelilerden bir tanesinin “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından 20 yıl hapis cezasının bulunduğu tespit edildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.