© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Denizli Barosu seçimi yine ertelendi

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Covid-19 tedbirleri kapsamında daha önce dernek, silvil toplum kuruluşlar, meslek örgütleri gibi yapıların genel kurullarının Aralık ayına kadar ertelenmesi kararının Mart ayına kadar uzatıldığını açıkladı. Önceki erteleme kararı ile genel kurulunu 5-6 Aralık'ta yapacağını açıklayan Denizli Barosu'nun  47. Olağan Genel Kurulu yine ertelendi. Denizli Barosu'nun seçimi hafta için bir günde yapma talebi ise reddedildi.

İçişler Bakanlığı'nın genelgesi ve Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin uygulamaya alması ile Dernek genel kurullarının ertelenmesine ilişkin durum doğrultusunda; daha önce 1 Aralık 2020'ye kadar yapılmaması kararlaştırılan, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin (genel kurul toplantıları dahil) 1 Mart 2021'e kadar ertelendi.

HAFTA İÇİ TALEBİ REDDEİLDİ

Denizli Barosu'nun ilk erteleme kararı ile 5-6 Aralık'ta yapmayayı planladığı 47. Olağan Genel Kurulu yine ertelendi.  Denizli Barosu'nun seçimi hafta için bir günde yapma talebi ise reddedildi. Denizli Barosu ilk ertelemede kararın anayasaya aykırı olduğunu savunarak YSK'ya itirazda bulunmuş ancak sonuç alamamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER